Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Un deputat PSD propune renunţarea la ora de iarnă

Publicat: duminică, 12 mai 2013

Deputatul PSD Constantin Maziliu a depus la Parlament un proiect de lege pentru renunţarea la ora de iarnă.  Maziliu doreşte ca ora de vară să devină cea oficială pentru toate cele 365 de zile ale anului.

Potrivit spuselor deputatului, citat de gândul.info, „această lege are ca scop utilizarea totală a zilei, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi odihnă, dar şi evitarea influenţei negative pe care o are trecerea la ora de iarnă asupra sănătăţii populaţiei”.

„Deloc de neglijat sunt şi efectele pozitive pe care le-ar crea la nivel economic, graţie reducerii consumului de energie electrică”, a mai explicat pesedistul.

Propunerea legislativă se află pe site-ul Camerei Deputaţilor, în dezbatere publică, şi doreşte să modifice şi să completeze Ordonanţa de Guvern nr.20/18 august 1997, privind stabilirea fusului orar pe teritoriul ţării noastre.

Deputatul oferă exemplul altor state: „Odată cu accentuarea crizei economice, Ucraina nu mai practică trecerea la ora de iarnă, pentru a economisi energie electrică. La fel şi Federaţia Rusă. Şi Irlanda, precum şi multe alte ţări din toată lumea fac excepţie de la regimul trecerii la ora de iarnă, din aceleaşi raţionamente de ordin economic, dar şi uman. Preşedintele Ucrainei a explicat că ţara sa a renunţata la ora de iarnă, în condiţiile în care schimbarea de la ora de vară la cea de iarnă ‘poate duce la stres şi boli’”, şi-a mai motivat deputatul necesitatea acestei legi.

„Atunci când trecem la ora de iarnă organismul nu este bulversat. Dormim mai mult. Atunci când trecem la ora de vară suntem mai obosiţi, dar nu pentru o perioadă lungă de timp”, a declarat pentru gândul dr. Marina Luculescu, medic de familie.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=6169

Publicat de la data mai 12 2013. Categorii CALEIDOSCOP.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 februarie 2020, 22:22
 

V
Noros
5°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 5°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:09
Apus: 17:51
Prognoza 21 februarie 2020
Zi
 

VNV
Înnourat
11°C
Vânt: 4 km/h VNV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

VNV
Noros
3°C
Vânt: 4 km/h VNV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 265.921 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team