PE: Regulament privind functionarea Agentiei Europene pentru Securitatea Retelelor si a Informatiilor

Parlamentul European (PE) a adoptat marţi, în cadrul sesiunii sale plenare de la Strasbourg, regulamentul privind funcţionarea Agenţiei Europene pentru Securitatea Reţelelor şi a Informaţiilor (ENISA).

Propunerea de regulament privind ENISA, pentru care raportor a fost eurodeputatul britanic Giles Chichester, din grupul Conservatorii şi Reformiştii Europeni, a fost adoptată cu 626 voturi pentru, 45 împotrivă şi 16 abţineri.

‘Având în vedere importanţa securităţii reţelelor şi a informaţiilor, UE are nevoie de o agenţie specializată, puternică şi stabilă pe termen mediu şi lung. Ca raportor din partea grupului SD, consider că cea mai importantă îmbunătăţire a regulamentului privind ENISA este realizată prin articolele 2 şi 3 privind obiectivele şi sarcinile Agenţiei. Astfel, Agenţia oferă asistenţă statelor membre şi instituţiilor UE în dezvoltarea şi punerea în aplicare a politicilor şi cerinţelor legale şi de reglementare referitoare la securitatea reţelelor şi a informaţiilor. De asemenea, ENISA oferă asistenţă pentru consolidarea pregătirii şi a capacităţii UE şi a statelor membre de a preveni, detecta şi reacţiona la problemele şi incidentele în materie de securitate a reţelelor şi a informaţiilor’, a declarat Adriana Ţicău, raportor din partea SD pentru Comisia de industrie, cercetare şi energie (ITRE), citată într-un comunicat dat publicităţii la Bruxelles.

Continuarea AICI pesurse.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.