Tokes, out de pe lista UDMR pentru europarlamentare

Laszlo Tokes nu va mai apărea pe lista UDMR pentru alegerile europene din 2014, a declarat la RFI, preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, preluat de pesurse.ro. Tokes a fost cap de listă la scrutinul precedent, dar a devenit unul dintre adversarii politici ai UDMR în ultimii ani.

Întrebat dacă ia în calcul varianta ca Laszlo Tokes să figureze pe lista UDMR pentru alegerile europene de anul viitor, Kelemen Hunor a răspuns: „Nu mi-a trecut prin cap acest lucru. Noi avem oameni pregătiţi. O dată l-am pus pe lista noastră pe primul loc, după care a plecat şi a înfiinţat o altă formaţiune politică, un partid politic. În acest moment, nu se pune această problemă. Oamenii noştri sunt bine pregătiţi, avem cu cine să mergem la alegerile europarlamentare şi nu se pune această problemă„.

Laszlo Tokes a fost plasat de UDMR cap de listă la ultimele alegeri pentru Parlamentul European. El a devenit apoi unul dintre cei mai vehemenţi critici ai Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, fiind liderul spiritual al Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, formaţiune ce critică în mod constant UDMR.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.