Pe unde sărbătorim Ziua Naţională, 1 Decembrie?

Ca de obicei, de Ziua Nationala, romanii se vor delecta cu spectacole, concerte, precum si nelipsitele portii de sarmale sau fasole. Pe langa acestea, in mai multe sectoare din Capitala se vor aprinde luminitele de Sarbatori.

De 1 Decembrie, Primaria Sectorului 6 planifica mai multe evenimente dedicate Zilei Nationale a Romaniei. Astfel, in parcarea din fata Pietei Drumul Taberei vor fi pregatite portii de fasole cu carnati care vor fi distribuite, gratuit, tuturor participantilor la eveniment.

Edilul sectorului 3, Robert Negoita, organizeaza, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, o serie de evenimente pentru „Ziua natională”, precum si o gala dedicata performantei universitare romanesti.

Sub denumirea „1 Decembrie pentru Sectorul 3”, pe scena ce va fi amenajata in parcul Titan vor urca formatii si artisti cunoscuti, in cadrul unui spectacol de muzica si dansuri traditionale romanesti, muzica din Bucurestiul interbelic, dar si Fanfara Jandarmeriei in pas de defilare. De asemenea, se vor aprinde in parc luminile de Sarbatori. Tot aici vor fi impartite bucurestenilor 5.000 de portii de fasole, carnati, muraturi, paine si vin fiert.

Un număr de 100.000 de sărmăluţe şi ţuică fiartă vor fi pregătite de Primarul Neculai Onţanu pentru a fi oferite gratuit bucureştenilor duminică cu ocazia sărbătorii zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.
Pentru cel de-al XIII – lea an consecutiv, edilul sectorului 2 aniversează Ziua Naţională a României prin amenajarea a 20 de corturi ostăşeşti în toate cartierele sectorului 2 unde, începând cu ora 11.00, se vor servi gratuit tradiţionalele porţii de sărmăluţe şi ţuică fiartă.

Zonele unde vor fi amenajate corturile sunt următoarele:
· Primăria Sectorului 2 – 8 corturi,
· Circul de Stat Globus,
· Parcul Floreasca din cartierul Floreasca,
· Şcoala numărul 40 din cartierul Periş,
· Parcul Plumbuita din cartierul Colentina,
· Parcul Lunca Florilor din cartierul Baicului,
· Parcul Motodrom din cartierul Fundeni,
· Parcul Florilor din cartierul Pantelimon,
· Complexul Miramar din cartierul Chişinău,
· Sediul Poliţiei Locale Sector 2 din Strada Paroşeni din cartierul Petricani,
· Parcul Tei din cartierul Tei,
· Parcul Sfântul Pantelimon din cartierul Pantelimon,
· Parcul Creangă din cartierul Creangă.

Pe seara, atractia se va muta in sectorul 4, cand Piedone va aprinde luminile de Sarbatori. Astfel, zona administrata de edil va fi luminata cu peste un milion de led-uri.

Econom din fire, Piedone nu a cheltuit niciun ban cu luminitele, el le-a folosit pe cele din anii trecuti, dar le-a mutat locul pentru a crea o priveliste noua asupra orasului. Noutatea din acest an sunt cele 60 de sfere de pe Bulevardul Cantemir. Tot de 1 decembrie in sector se va amplasa si bustul Mariei Tanase, iar pe parcursul lunii decembrie se va amenaja si targul “Acasa la Mos Craciun“ in Oraselul Copiilor. Pe langa produsele traditioanle, aici puteti gasi un patinoar, care poate fi folosit si daca nu ninge.

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu va aprinde luminitele de Sarbatori de Mos Nicolae, anul trecut peste 2,6 milioane de beculete au luminat orasul.
Primaria Sectorului 1 nu organizeaza niciun eveniment cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

Vezi AICI cum vor sărbători românii din ţară şi din afară Ziua Naţională.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.