Peninsula, din acest an la Cluj

Festivalul Peninsula va avea loc între 18 şi 21 iulie în Cluj-Napoca, pe Valea Gârbăului. După 10 ediții la Tg. Mureș, unde și-a câștigat renumele de cel mai mare festival de muzică din țara noastră, Peninsula se mută la Cluj, potrivit unui comunicat de presă emis de organizatori. Informația a venit ca un șoc pentru toți fanii festivalului, însă până la urmă chiar și ei au susținut mutarea locației.

Clujul, locația perfectă

“Motivul pentru care am luat această decizie grea, şi anume de a muta festivalul la Cluj-Napoca, este legat de planurile noastre de viitor. Ne-am dorit să asigurăm viitorul evenimentului şi am găsit în autorităţile locale de aici un partener dispus să construiască alături de noi, să ne pună la dispoziţie o locaţie perfectă pentru a dezvolta Peninsula într-unul din cele mai importante festivaluri din Europa de Est. Doresc să le mulţumesc fanilor care s-au mobilizat în această perioadă pe internet; este încă un semnal că festivalul pe care îl organizăm este nu doar foarte cunoscut, dar şi foarte iubit.” ,a declarat directorul festivalului, Bodor Laszlo, potrivit aceluiași comunicat.

Cel mai mare festival din Româna, Peninsula, s-a născut în 2003 la Târgu Mureş, unde de-a lungul celor zece ediţii de până acum a atras peste 400 de mii de vizitatori cu un program variat ce a inclus şi concertele unor vedete internaţionale precum The Prodigy, Korn, Nine Inch Nails, Iggy Pop and the Stooges, Emalkay, The Straits, Kasabian, Europe, The Rasmus, Tiesto, ATB, Above and Beyond, Parov Stelar Band, Dub FX, Chase and Status, Nero sau Netsky precum şi cei mai buni artişti din România şi Ungaria.

Festivalul Peninsula va avea loc între 18 şi 21 iulie în Cluj-Napoca, pe Valea Gârbăului.

Bilete pentru toate buzunarele

Biletele pot fi achiziţionate pe site-urile eventim.ro, eventim.hu şi eventim.de, precum şi în reţeaua Eventim. Ca de obicei, cei care se grăbesc să cumpere biletele le pot achiziționa la prețuri speciale. Ca noutate, anul acesta organizatorii au pus în vânzare două tipuri de abonamente în funcţie de opţiunea privind folosirea camping-ului şi a facilităţilor aferente. Până pe 14 iunie, preţul unui abonament, fără campare, este de 150 de lei, mai apoi, până pe 17 iulie, el costă 180 de lei, iar la faţa locului poate fi achiziţionat cu 210 lei. Abonamentele care includ facilităţile de campare costă 180 de lei (până pe 14 iunie), 210 lei (până pe 17 iulie), respectiv 240 de lei (la faţa locului). Biletul de o zi costă 50 de lei până în data de 14 iunie, mai apoi 70 de lei până pe 17 iulie şi 90 de lei dacă este cumpărat de la intrarea la festival.

„Peninsula 2013 va depăși toate așteptările”

Festivalul Peninsula are loc cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc a fost încântat de colaborare, ulterior declarându-se că s-au reușit, la Cluj, obținerea unor beneficii pentru care organizatorii s-au luptat în toți cei 10 ani de Peninsula la Tg. Mureș.

“Totodată, vreau să îi asigur că Peninsula 2013 va depăşi toate aşteptările şi va arăta şi celui mai sceptic dintre ei că am ales calea corectă pentru viitorul celui mai mare festival din România” a încheiat directorul Bodor Laszlo.

Alexandra Măriucă, Sibiu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.