Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Sibiu: Prima Şcoală NATO din România

Publicat: duminică, 26 mai 2013

Capitala Cultural Europeană a cucerit încă din prima zi oaspeţii, un număr de 30 de studenţi din nouă ţări participă, de vineri până miercuri, la prima Şcoală NATO din România, care are loc la Sibiu. Printre participanţi se numără studenţi români şi din ţări precum Albania, Armenia, Bulgaria, Canada, Georgia, Grecia, Republica Moldova şi Rusia. Studenţii vor lua parte la paneluri referitoare la noile priorităţi nord-atlantice, workshop-uri pe baza viitorului NATO în Afganistan şi a parteneriatelor NATO, precum şi o simulare de proces decizional în cazuri de criză – cum ar fi de exemplu un atac cibernetic făcut de o ţară din exteriorul Alianţei către un stat membru NATO (cel mai exponenţial pericol în prezent).

,,Ne bucurăm foarte mult pentru că acest eveniment se desfăşoară la Sibiu, este un oraş foarte frumos, toţi participanţii au fost plăcut surprinşi de frumuseţea şi de încărcătură culturală a acestui oraş. Echipa are o experienţă extraordinară în organizarea evenimentelor, proiectul în sine este unul extrem de interesant, sunt onorată să particip în cadrul acestor dezbateri. “a declarat Alexandra Preda, Ofiţer Relaţii Internaţionale Bucureşti.

Astăzi a fost o zi rezervată noţiunilor introductive, au avut loc două dezbateri care au concentrat Trecutul, prezentul şi viitorul NATO; conferinţa susţinută de către dr. Teodor Frunzeti – comandant şi rector al Universităţii Naţionale de Apărare” Carol I” Bucureşti; Jason Wiseman, Program Manager, Atlantic Treaty Association, Brussels.

 ,,Am avut o satisfacţie foarte mare când am văzut că feedback-ul participanţilor întrece măsura aşteptărilor noastre. Kurt Engelen – amiralul Forţelor Navale Belgiene, a rămas extraordinar de plăcut surprins de acest oraş. Nu ştia foarte multe lucruri despre Romnia, dar ne bucurăm că în urma acestor întâlniri cucerim oamenii importanţi în plan extern prin cultură şi patrimoniu” a declarat Claudia Jurcoane, organizator eveniment.

Evenimentul este organizat de Euro Atlantic Diplomacy Society (EADS), un ONG sibian renumit pe plan internaţional, dată fiind organizarea Summitului de Tineret NATO de la Bruxelles, unic în Europa şi cel mai mare din lume. Iniţiatorul este George Mihael Manea este director al Model NATO Youth Summit. Din dorinţa de a aplica şi de a pune în practică proiecte scrise şi gândite de mai multă vreme, George a înfiinţat la Sibiu un ONG (Euro Atlantic Society Diplomacy).

 ,,Am înfiinţat Școala Nato din dorinţa de a diviza Summintul NATO, un proiect unde împreună cu tinerii studenţi din Sibiu vom merge la Bruxelles. Tema se concentrează în jurul relaţiilor internaţionale. Acest eveniment s-a organizat din dorinţa de a înţelege şi de a împărtăşii un schimb de cercetări între noi şi statele membre. Astăzi am cunoscut oraşul Sibiu, i-am plimbat prin cele mai frumoase locuri ale acestui oraş, au fost foarte încântaţi. Urmează patru zile dedicate dezbaterilor susţinute de persoane importante din această sferă: col. Marius Pricopi – comandant de sub-unitate în cadrul Academiei Forţelor Terestre” Nicolae Bălcescu” Sibiu, dr. Ioan Mircea Pascu – MEP, vicepreşedinte al Comisiei de Afaceri Externe în Parlamentul European Bruxelles, Cdr. Res. Kurt Engelen – amiralul Forţelor Navale Belgiene şi vicepreşedinte al Asociaţiei Euro-Atlantice Bruxelles, Giuseppe Belardetti – secretarul general al Asociaţiei Atlanticului de Nord Bruxelles.” a declarat George Mihael Manea, iniţiator Scoala NATO din România.

Din Sibiu,

pentru Ultima Oră,  

 Anca DRĂGUŢ

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=7020

Publicat de la data mai 26 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 februarie 2020, 15:15
 

V
Noros
9°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 8°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 61%
Vânt: 11 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:07
Apus: 17:52
Prognoza 22 februarie 2020
Zi
 

NNE
Predominant înnourat
11°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

SV
Predominant senin
1°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 266.103 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team