Pentru ”dragostea neprețuită” arătată sectorului forestier, ministrul Apelor și Pădurilor primește premiul ”Drujba de Aur”

Membrii comunității Declic și activiștii Mining Watch România îi predau, luni, 12 noiembrie a.c., ministrului Apelor și Pădurilor o drujbă de aur. Evenimentul are loc în semn de protest față de proiectul de aprobare a defrișării a peste 56 de hectare de pădure în comuna Certeju de Sus, jud. Hunedoara.

”Pădurea de la Certej nu este una oarecare. Ea adăpostește pâlcuri de tei cu arțar, considerate de Uniunea Europeană prioritare pentru conservare. Tot acolo își au casa păsări protejate prin situl Natura 2000 – Munții Metaliferi.

Dacă defrișarea va fi permisă, Deva Gold va demara construcția a două iazuri de decantare cu cianuri.  Proiectul minier Roșia Montană nu a fost niciodată atât de aproape de începere, cum este cel de la Certej. Dacă această defrișare va fi permisă, e începutul sfârșitului pentru Munții Apuseni așa cum îi știm.”  se arată în comunicatul remis presei,

Societatea Civilă  dorește astfel să tragă un semnal de alarmă, predând ministrului o contestație împotriva proiectului de Hotărâre de Guvern, prin care se dorește aprobarea defrișării celor 56 de hectare de pădure, în beneficiul Deva Gold. Contestația este însoțită de 22 de mii de semnături ale petiției împotriva defrișării, pe care le activiștii  le vor preda, de asemenea, ministrului Ioan Deneș.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.