Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Liceu din România, câștigător la Premiile de excelență în domeniul educației și formării profesionale

Publicat: luni, 12 noiembrie 2018

Commissioner Marianne Thyssen during The 2018 Vocational Skills Week Awards Nominees Celebration in Vienna 08 November 2018.

Liceul Tehnologic Marmația, din Sighetu Marmației, județul Maramureș, se numără printre laureații Premiilor de excelență în domeniul educației și formării profesionale (EFP) 2018. Premiile au fost înmânate vineri, 9 noiembrie, la Viena, de comisarul european Marianne Thyssen în cadrul conferinței de închidere a Săptămânii europene a competențelor profesionale 2018.

Cu această ocazie comisarul Thyssen a declarat: „Este o plăcere să fiu astăzi aici și să văd de cât sprijin se bucură educația și formarea profesională în întreaga Europă. Fiecare dintre dumneavoastră a contribuit la succesul acestei a treia ediții a Săptămânii europene a competențelor profesionale. Campania noastră s-a adresat milioanelor de europeni pentru a-i convinge de faptul că EFP reprezintă o primă alegere excelentă. Cu ajutorul dumneavoastră, ne vom continua eforturile pentru recunoașterea educației și formării profesionale drept o opțiune care conduce la cariere de succes și o alegere benefică pentru întreaga Europă.

Liceul Tehnologic Marmația a fost laureat la categoria destinată companiilor și cursanților – Junior Achievement (JA) Europe. Totodată, liceul este unul dintre cele 17 instituții de învățământ câștigătoare ale competiției Școala Antreprenorială a Anului.

Liceul maramureșean implementează programe Junior Achievement (JA) România pentru promovarea educației economice moderne, recunoscând necesitatea de a integra învățarea în spirit antreprenorial în toate sectoarele educației. Majoritatea elevilor și profesorilor liceului sunt implicați în activități educaționale antreprenoriale, iar acestea au un impact pozitiv asupra școlii.

Premiile de excelență în domeniul EFP recompensează exemple remarcabile de educație și formare profesională din Europa și reprezintă un criteriu de excelență în domeniu.

Cea de-a treia Săptămână europeană a competențelor profesionale s-a desfășurat la Viena, în perioada 5 – 9 noiembrie, fiind organizată de Comisia Europeană, sub deviza „Descoperă-ți talentul”.

Scopul Săptămânii este de a demonstra că EFP este o alegere inteligentă, care duce la excelență în educație, locuri de muncă de înaltă calitate și creșterea șanselor de angajare. Ea reprezintă una dintre cele zece acțiuni cheie propuse de Comisie în cadrul Agendei pentru competențe în Europa, lansate în iulie 2016.

Importanța competențelor adecvate este recunoscută și în Pilonul european al drepturilor sociale, un angajament comun al tuturor instituțiilor europene și al tuturor statelor membre.

Cifrele disponibile până în prezent demonstrează succesul Săptămânii organizate anul acesta:

  • 8 evenimente naționale organizate
  • evenimente desfășurate în 47 țări
  • peste 500 de participanți la evenimentele oficiale de la Viena
  • 26 de ambasadori naționali și paneuropeni desemnați

Evenimentele din fiecare țară pot fi consultate aici.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=105909

Publicat de la data nov. 12 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, EDUCAȚIE, EDUCAȚIE ȘTIINȚĂ și TEHNOLOGIE, ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

21 martie 2019, 20:46
 

V
Parţial noros
9°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 9°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 61%
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:18
Apus: 18:28
Prognoza 22 martie 2019
Zi
 

SSE
Înnourat
18°C
Vânt: 4 km/h SSE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

N
Nori intermitenti
6°C
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-03-2019 Ora : 8 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 08:00 si 11:00 In zona : Județul Mureş: zona joasă; Se vor semnala : ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m

Loto

Horoscop

  • 195.975 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team