Pentru dreptul de a vorbi, a scrie și a ne ruga în limba maternă – română

Manifestând o profundă considerație pentru lupta de secole a românilor basarabeni, consacrată dreptului lor firesc de a vorbi, a scrie și a se ruga în limba lor maternă – româna, aducând pioase omagii învățătorilor, profesorilor, scriitorilor, ziariștilor, oamenilor de cultură, tuturor celor care au contribuit la menținerea conștiinței naționale în Moldova de răsărit, miilor de tineri-studenți, care s-au constituit într-o  forță de temut în apărarea limbii române și istoriei românilor, salutând onestitatea profesională a membrilor Curții Constituționale a Republicii Moldova, care au confirmat  la 5 decembrie 2013 că limba română  este limba de stat în Republica Moldova, cât și votul din 16 martie 2023 a Parlamentului R. Moldova, aducem sincere felicitări românilor basarabeni pentru demnitatea cu care și-au apărat identitatea națională.

Amintind că în „România de Est”, pentru limba română s-au sacrificat reprezentanți de seamă ai elitelor culturale, conștienți de faptul că  limba maternă – româna este liantul care unește Națiunea Română, vom celebra împreună ziua de 31 august, devenită  Ziua Limbii Române pentru românii de pretutindeni.

La mulți ani, Limba Română! La mulți ani tuturor celor care au contribuit și contribuie la creșterea și cinstirea ei! Pentru dreptul de a vorbi, a scrie și a ne ruga în limba maternă – română.

 Iuliana Gorea Costin

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.