Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Peste 1500 de proprietari de imobile din Timișoara vor plăti în 2019 taxa pe paragină

Publicat: vineri, 07 decembrie 2018

Peste 1.500 de proprietari de imobile din Timişoara care nu şi-au îngrijit faţadele clădirilor vor plăti supraimpozite de până la şase ori mai mari, fiind astfel sancţionaţi cu aşa-numita „taxă pe paragină”.

„Taxa pe paragină presupune o supraimpozitare de până la şase ori mai mare decât impozitul normal. Dacă nu plătesc, le scoatem la executare silită proprietăţile. Este o atenţionare, nu ameninţare”, a avertizat, joi, primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Acesta i-a „sfătuit” din nou pe aceia care nu au venituri suficiente să-şi poată întreţine locuinţele din zona centrală a oraşului, să se mute în altă parte, iar cei care doresc să rămână acolo să onoreze sarcinile fiscale impuse de lege.

„Acum avem pârghii legale şi le vom folosi fără menajamente”, a menţionat Nicolae Robu.

Primarul a spus că municipalitatea nu urmăreşte să crească veniturile locale prin aplicarea de amenzi, dar se doreşte ca imaginea oraşului să nu fie afectată şi nici cetăţenii să nu cadă victime ale unor accidente provocate de dezlipiri ale tencuielilor.

Edilul a punctat că sediul organizaţiei judeţene a PNL Timiş, clădire monument istoric, a fost într-o astfel de situaţie, din cauza unuia dintre coproprietari, un cetăţean italian, care, după ce a refuzat ani la rând să participe financiar la reabilitarea faţadei, acum s-a conformat.

Pe de altă parte, Nicolae Robu a anunţat că nu-i va ierta nici pe cei care murdăresc cu graffiti clădirile renovate.

„Sunt indivizi care îşi bat joc de banii privaţi şi publici, dar vor fi pedepsiţi necruţător. Am început să-i cam prindem, chiar dacă nu de la prima lor acţiune. Îi ‘uscăm’, pentru că îi punem să plătească pe lângă amendă şi refacerea întregii faţade pe care au mâzgălit-o. Îşi vor vinde locuinţele să poată suporta reparaţiile”, a adăugat primarul Nicolae Robu.

Sursa: AGERPRES

Foto: Banatul Azi

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=106989

Publicat de la data dec. 7 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Mediu, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

4 iunie 2020, 20:58
 

VSV
Soare
25°C
14 km/h
Perceput de temperatură: 23°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 41%
Vânt: 14 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:32
Apus: 20:56
Prognoza 5 iunie 2020
Zi
 

SSV
Înnourat
29°C
Vânt: 7 km/h SSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

SSE
Parţial înnourat
17°C
Vânt: 4 km/h SSE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 04-06-2020 Ora : 9 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 04 iunie, ora 12 – 04 iunie, ora 22; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 04 iunie, ora 12 – […]

Loto

Horoscop

  • 300.835 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team