Peste 3.000 de persoane au făcut coadă pentru a admira capodopera "Colombina în verde"

Record de participare la o expoziţie-fulger organizată de Artmark la Constanţa: în trei zile (7 – 9 martie), Expoziţia Licitaţiei de Primăvară, ce a însoțit capodopera “Colombina în verde” a lui Nicolae Grigorescu, a adunat peste 3.000 de vizitatori din Constanţa, dar și din Tulcea, Cluj, Baia Mare, Piteşti, Brăila, Suceava etc., precum şi iubitori de artă străini, la recomandarea consulatelor Rusiei, Norvegiei, Turciei şi Egiptului.

Expoziţia Licitaţiei de Primăvară poate fi vizitată la Ploieşti, joi, 14 martie (orele 09-21) și vineri, 15 martie (orele 10-21), în spatiul găzduit de Hotel Central, iar la Bucureşti, la Palatul Cesianu-Racoviţă, până la data de 19 martie.
Iubitorii de artă care au trecut pragul Cazinoului ruinat al Constanţei au numit „Colombina în verde”, semnată de pictorul nostru național, „Mona Lisa de România”. Evenimentul reprezintă un record în ceea ce priveşte numărul de vizitatori pentru o expoziție de artă românească de patrimoniu.
Capodoperă a artei de patrimoniu, „Colombina în verde” a declanşat un topic de discuţii foarte aprins: soarta Cazinoului din Constanţa, la rândul său o operă de patrimoniu. Aflat într-un stadiu avansat de degradare, clădirea Art Nouveau va fi restaurantă din fonduri europene, o sumă de 10 milioane de euro fiind aprobată spre finanţarea acestui proiect. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, prezent la Conferinţa de presă pe tema conservării versus degradării operelor de patrimoniu naţional, organizată de casa de licitaţii Artmark, în parteneriat cu Primăria Constanța, în deschiderea Expoziţiei Licitaţiei de Primăvară.
Licitaţia de Primăvară, organizată de Artmark la data de 20 martie, la J.W. Marriott Grand Hotel, propune aproape 200 de opere semnate de mari pictori români: Grigorescu, Tonitza, Petrașcu, Pallady, Băncilă, Cumpăna, Iser, Baba, Piliuță ş.a.  Capodopera lui Grigorescu, „Colombina în verde”, ar putea înregistra un nou record pe piaţa de artă, recordul actual fiind înregistrat de tabloul Nud în iatac, semnat de Nicolae Tonitza, adjudecat cu suma de 290.000 de euro, în cadrul Licitaţiei de Iarnă organizată de Artmark în decembrie 2011.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.