Peste 3000 de voturi online pentru şansa la normalitate a copiilor cu dizabilităţi

Reflectarea mediatică a evenimentelor organizate, joi 21 martie 2013, de către Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD), membru fondator al Coaliţiei O Singura Voce pentru Dizabilitate, a generat un număr impresionant de semnaturi de susţinere a iniţiativei de modificare legislativă privind drepturile copiilor cu dizabilităţi.

Peste 3000 de semnaturi online au fost inregistrate pe website-ul oficial al Coalitiei: www.osvd.ro in mai putin de 12 ore.

Simpozionul O Singura Voce pentru Dizabilitate, organizat la Palatul Parlamentului si mesajele de sustinere transmise de Presedintele Camerei Deputatilor, domnul Valeriu ZGONEA, doamna deputat Cristina NICHITA, precum si de reprezentantul UNICEF Romania, domnul Eduard PETRESCU, reflecta faptul ca problematica copiilor cu dizabilitati si drepturile acestora au devenit o prioritate pe agenda publica.

In aceeasi masura, marsurile publice organizate in 8 judete din tara si in Bucuresti de catre memebrii Coalitiei O Singura Voce pentru Dizabilitate reflecta o cagulare de substanta a societatii sivile si a parintilor de copii cu dizabilitati, care doresc o reforma profunda a sistemului de asitenta si protectie a copiilor cu dizabilitati si respect pentru drepturile copiilor lor, asa cum prevede Conventia ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati.

Peste 100 de persoane au participat, ieri, 21 martie 2013 la Marsul O Singura Voce pentru Dizabilitate organizat de CEDCD in Bucuresti. Prinipalul mesaj al participantilor la manifestatie a fost: “Vrem DREPTURI, nu MILA”. Acces efectiv la educatie, curricula adaptata, manuale adaptatem profesori pregatiti, servicii medicale de depistare si monitorizare a dizabilitatii si a patologiilor asociate gratuite sunt doar cateva dintre revendicarile parintilor de copii cu dizabilitati.

Coalitia O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE este o initiativa a Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) si, pana in prezent, s-au raliat acestui demers 42 de organizatii nonguvernamentale din 18 judete ale tarii, precum si un numar  impresionant de parinti ai copiilor cu dizabilitati.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.