Peste 360 de câinii din sectorul 2 au fost adoptaţi la distanţă

În numai o lună peste 360 de câini aflaţi la Centrul Teritorial Veterinar al Sectorului 2 au fost adoptaţi la distanţă de iubitorii de animale din ţară şi din străinătate care nu au rămas impasibili la soarta acestora.

Pe primul loc al adopţiilor la distanţă este Fundaţia „AIRE” din Franţa care a preluat 65 de câini pentru care trimit lunar banii necesari pentru cazarea, întreţinerea şi asistenţa sanitar – veterinară de specialitate a fiecărui patruped în parte.

De asemenea, foarte mulţi câini au fost adoptaţi la distanţă de cetăţeni din: Anglia, Bulgaria, Canada, Danemarca, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi SUA.

Într-un top, pe ţară, al adopţiilor de la distanţă pe primul loc se situează Capitala, cu cel mai mare număr de câini pentru care se trimit banii necesari pentru îngrijirea lor, urmată de: Arad, Braşov, Craiova, Constanţa, Giurgiu, Iaşi, Mehedinţi, Satu Mare, Slobozia şi Timişoara,

Pentru iubitorii de animale care nu au posibilităţile necesare de îngrijire, dar doresc să salveze viaţa unui patruped, Consiliul Local al Sectorului 2 a pus la dispoziţia lor condiţiile prin care pot adopta la distanţă unul din cei 704 câini care sunt găzduiţi în două adăposturi, unul la Butimanu, judeţul Dâmboviţa şi altul la Tânganu, judeţul Ilfov.

Cei 704 câini au fost preluaţi de Centrul Teritorial Veterinar Sector 2 la solicitarea unor persoane sau societăţi comerciale care nu mai puteau să-i îngrijească din diverse motive sau de la rudele bucureştenilor care au decedat, iar urmaşii acestora nu doresc să continue întreţinerea animalului respectiv.

Pentru a preveni ajungerea în stradă a acestor câini, Centrul Teritorial Veterinar Sector 2 i-a preluat în adăposturile create special pentru asemenea cazuri.

Iubitorii de animale sunt invitaţi să vină şi să-şi aleagă câinele dorit, după următorul program: de luni până vineri între orele 10.00 – 18.00 la adăpostul din Tânganu şi la adăpostul din Butimanu, după care vor încheia un contract de adopţie la distanţă cu Centrul Teritorial Veterinar al Primăriei Sectorului 2 situat pe Şoseaua Pantelimon numărul 500.

Informaţii suplimentare despre adopţiile la distanţă se pot obţine la numerele de telefon: 021.255.22.17 sau 021.255.22.07 al Centrului Teritorial Veterinar Sector 2.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.