Peste 500.000 de persoane au demonstrat împotriva armelor, la Washington

Peste o jumătate de milion de persoane, majoritatea tineri, au participat sâmbătă, la Washington la “Marșul pentru viața noastră”, cerând un control mai strict privind deţinerea armelor de foc.

Proteste cu aceeași temă au avut loc în aproximtiv 800 de orașe din SUA și toată lumea.

Seria acestor manifestații sunt cele mai mari proteste de la sfârșitul războiului din Vietnam, scrie The Associated Press reports.

Această mișcare fără precedent a pornit din Parkland, Florida, devenit, după atacul de la Liceul Marjory Stoneman Douglas (în care au murit 17 elevi și profesori), centrul activismului pentru interzicerea vânzării de arme de foc.

Conform unei petiţii de pe site-ul evenimentului, organizatorii au trei cereri principale:

  • Aprobarea unei legi care interzice armele de asalt care sunt folosite de obicei în atacurile cu arme de foc
  • Oprirea vânzării încărcătoarelor cu capacitate mare
  • Corectarea erorilor din procesul de verificare a antecedentelor celor care cumpără arme şi implementarea unor legi care cer o verificare pentru fiecare achiziţie de armă, inclusiv pentru cele cumpărate online sau la târguri de arme

La toate demonstrațiile s-a scandat “Hei, Hei, NRA, câţi copii ai mai ucis astăzi?” (NRA – Asociaţia Naţională a Armelor).

David Hogg, unul dintre elevii supraviețuitori de la Liceul Marjory Stoneman Douglas High School, a avertizat în discursul său că generaţia sa va vota anul acesta, la alegerile parţiale pentru Congresul SUA, împotriva politicienilor care susţin un regim permisiv al armelor.

“Vom face din asta un subiect electoral”, ăn fiecare stat, a declarat David Hogg, de pe podiumul de la Washington.

“Vor încerca să ne separe pe criterii de rasă și clasă socială. Dar nu vor reuși. Vom fi împreună”, a dăugat Hogg, cerând implicarea tuturor tinerilor în viitoarea campaniei, pentru a susține controlul riguros asupra vânzării de arme.

Sursa: cursdeguvernare.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.