Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Peste 500 de copii cu autism vor fi evaluați gratuit printr-un proiect al societății civile

Publicat: luni, 31 iulie 2017

Evaluarea se va face în centrele locale ce au în evidență acești copii, din Craiova, Baia Mare, Bihor, Brașov, Botoșani, Constanța, Galați și Iași, care au primit, recent, licențe pentru programele ASRS și PEP 3. ASRS reprezintă scale construite pentru măsurarea comportamentelor asociate Tulburărilor din Spectrul Autist (TSA) apărute la copii şi tineri cu vârste între 2 si 18 ani, în timp ce PEP 3 oferă informaţii relevante despre nivelul de dezvoltare a abilităţilor, cât şi pentru determinarea diagnosticului şi a severităţii tulburării.

Proiectul de evaluare gratuită a copiilor cu austim, intitulat “TE AUD, TE VAD, TE SIMT” aparține Asociației pentru Recuperarea și Integrarea Copiilor cu Autism (ARICA) și este sponsorizat de Maxbet Grup, ca parte a ințiativelor de responsabilitate socială ale acestei companii. “Contributia sub diverse forme la recuperarea copiilor cu autism este o preocupare CSR asumata anual de compania noastra incepand cu anul 2011 si concretizata in diverse actiuni de donatie si sponsorizare. Intalnirea cu ARICA, la finele anului 2016, ne-a dat posibilitatea sa aflam mai multe informatii despre necesitatea evaluarii copiilor cu autism la momentul identificarii acestei tulburari de dezvoltare neuropsihiatrica, dar si periodic pe parcursul recuperarii pentru analizarea evolutiei copiilor investigati. Odata cu donarea acestor materiale strangem calduros mana specialistilor care sustin permanent acesti copii si ii felicitam pentru abnegatia dumnealor”, declară administratorul MaxBet România, Gherghina Ionescu.

Reprezentanții ARICA spun, la rândul lor, că evaluarea gratuită a copiilor cu autism este o condiție absolut necesară în vederea găsirii soluțiilor optime de recuperare. “De mai bine de doi ani, de când fac parte din comunitatea părinților de copii cu autism, mi-am dorit să îi pot ajuta și pe alți părinți să găsească resurse să lupte. Îngerul care are grijă de Cătălin al meu și-a întins aripile spre alți 500 de copii ca el, astfel că, fără costuri, ei pot beneficia de instrumente profesionale de diagnosticare, evaluare și măsurare a evoluției lor. Proiectul TE AUD, TE VAD, TE SIMT”este un pas înainte extrem de important al drumului către recuperare, la fel de important ca schimbul de experiență între familiile care au copii cu această problemă. Nimeni nu poate reuși de unul singur”, spune  Anca Mihai Iurea, parinte si coordonator de proiecte din A.R.I.C.A.

Autismul este o tulburare de dezvoltare neuropsihiatrică întâlnită în rândul copiilor. În România, circa 30.000 de copii suferă de autism, conform evidențelor oficiale, însă numărul total al celor afectați este mult mai mare. La nivel mondial, un copil din 68 are această tulburare.

 

Anca Iurea

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=83786

Publicat de la data iul. 31 2017. Categorii SĂNĂTATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 mai 2019, 14:40
 

N
Soare
26°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 31°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 57%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 8
Răsarit: 5:44
Apus: 20:40
Prognoza 20 mai 2019
Zi
 

SSE
Furtună
27°C
Vânt: 7 km/h SSE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

V
Parţial înnourat cu furtună
14°C
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-05-2019 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor Mesaj : ACTUALIZARE  INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 19 mai, ora 11 – 21 mai, ora 22 Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică     […]
  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-05-2019 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 20 mai, ora 12 – 21 mai, ora 06 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată Mesaj : MESAJ 2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 20 mai, ora 12 […]

Loto

Horoscop

  • 210.113 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team