Peste 780.000 de persoane au tranzitat frontierele României în perioada minivacanţei de 1 Mai

Peste 780.000 de persoane au tranzitat frontierele României în perioada minivacanţei de 1 Mai, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Potrivit sursei citate, dintre cele 780.000 de persoane care au trecut, în perioada 28 aprilie – 1 mai, prin punctele de trecere a frontierei, 361.000 au intrat în ţară, iar 421.000 au părăsit ţara.

În aceeaşi perioadă, prin punctele de trecere a frontieră au trecut şi 202.000 mijloace de transport.

„Comparativ cu o perioadă similară a lunii trecute, s-a constatat o creştere a traficului cu 15% la persoane şi 10% la mijloace de transport”, se arată în comunicatul IGPF.

Cele mai tranzitate puncte de trecere ale frontierei au fost cele de la frontiera comună româno-ungară, unde au trecut graniţa peste 248.000 persoane, precum şi cele aeroportuare, unde au efectuat formalităţile aproximativ 203.000 persoane.

De asemenea, în această perioadă, pe la frontiera româno-bulgară au trecut graniţa aproximativ 120.000 persoane atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare în ţară.

„În urma măsurilor dispuse de conducerea Poliţiei de Frontieră, traficul călătorilor prin punctele de trecere ale frontierei, în perioada referinţă, s-a desfăşurat fluent şi nu au fost înregistrate blocaje”, se mai arată în comunicat.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.