Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Traficul rutier între comuna Jurilovca şi cetatea Enisala, restricţionat până la finalul lunii mai

Publicat: joi, 03 mai 2018

Traficul rutier pe drumul judeţean care leagă comuna Jurilovca de cetatea Enisala, cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţul Tulcea, este restricţionat începând de miercuri dimineaţa, ca urmare a unor exerciţii militare ce se desfăşoară în Poligonul Batalionului de Infanterie Marină (BIM) din oraşul Babadag.

Potrivit Prefecturii judeţului Tulcea, restricţia de circulaţie va fi valabilă până la data de 31 mai 2018, având în vedere faptul că zilnic, între orele 8,00 şi 23,00, se execută trageri cu muniţie de război, ziua şi noaptea.

Până la sfârşitul lunii în curs, circulaţia pe drumul judeţean dintre comunele Jurilovca şi Sarichioi este restricţionată prin amplasarea a două bariere, iar tragerile se execută fără întrerupere, pe intervale de 60 de minute cu pauze de 15 minute între ele pentru descongestionarea traficului rutier, astfel că accesul în perimetrul poligonului se poate realiza doar cu aprobarea şefului pazei poligonului.

Autorităţile judeţene le recomandă turiştilor ca rută alternativă de circulaţie utilizarea variantelor care includ drumul naţional Tulcea – Constanţa, respectiv Babadag – DN 22 – Ceamurlia de Jos – Jurilovca – DJ 222 – Sălcioara.

BIM Babadag este singura unitate de acest tip din România, iar poligonul din apropierea cetăţii Enisala găzduieşte frecvent exerciţii militare cu trageri.

Cu circa 40.000 de turişti pe an, cetatea Enisala este, potrivit Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion”, cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţul Tulcea.

Drumul judeţean 222, care trece prin comuna Jurilovca şi ajunge la cetatea Enisala, este preferat de turişti datorită peisajului.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=96573

Publicat de la data mai 3 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 ianuarie 2020, 17:50
 

N
Predominant senin
8°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 9°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 45%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:42
Apus: 17:14
Prognoza 26 ianuarie 2020
Zi
 

ENE
Predominant însorit
9°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

NE
Nori intermitenti
-1°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 258.366 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team