Peter Friedrich se află într-o vizită la Bucureşti

Ministrul pentru afaceri europene şi internaţionale al landului Baden-Württemberg (Germania), Peter Friedrich, efectuează în perioada 3-5 aprilie 2013, o vizită în România, la invitaţia ministrului român al afacerilor externe, Titus Corlăţean.

În cadrul întrevederii, cei doi demnitari vor  aborda cu precădere aspectele politice şi economice ale relaţiei bilaterale şi vor examina modalităţile de creştere în continuare a volumului schimburilor comerciale şi a investiţiilor germane în economia românească.

Totodată, un alt subiect important care va fi luat în ​discuţie îl va constitui cooperarea între România şi landul Baden Wurttemberg în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD), dată fiind calitatea celor doi înalţi oficiali de coordonatori ai acestei problematici în cadrul guvernelor lor.

Cu ocazia vizitei, ministrul Peter Friedrich se va deplasa în localităţile Giurgiu şi Ruse (în Bulgaria) pentru a discuta cu factorii de decizie din regiune asupra proiectelor care se derulează sub egida Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.