Petre Daea, la Gold FM: „Europarlamentarii români care vor avea pensii de la Uniunea Europeană susțin eliminarea pensiilor parlamentarilor de la București”

Invitat în emisiunea „Ce-i în gușă, și-n căpușă”, realizată de Cozmin Gușă la Gold FM, fostul ministru al Agricultutii Petre Daea a detaliat pe marginea eliminării pensiilor parlamentarilor.

„Când am împlinit 65 de ani și mi-am depus dosarul de pensionare, m-am trezit cu o pensie de 2.300 de lei, după 47 de ani de activitate în agricultură, zi-lumină, uneori chiar și noaptea. Am crezut că era o greșeală, dar mi s-a explicat că cei 12 ani pe care i-am petrecut în Parlament nu au fost considerați vechime”, a spus Petre Daea.

Referindu-se la dubla măsură a politicienilor și vorbind despre populism, fostul demnitar a menționat faptul că este o ipocrizie din partea unor europarlamentari să justifice această măsură.

„Nu pot avea respect pentru unii politicieni ca Dacian Cioloș, Theodor Stolojan sau Rareș Bogdan, care vor avea pensii de la Uniunea Europeană, dar, în același timp, susțin eliminarea pensiilor parlamentarilor români, știind că anii de Parlament nu sunt considerați vechime și că nu avem voie să avem alte slujbe atât timp cât suntem în slujba alegătorilor care ne-au trimis în acest pivot al statului de drept care este Parlamentul”, a spus Petre Daea, la Gold FM, adăugând că legea care acorda aceste pensii a fost elaborată respectându-se normele europene.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.