Piața mieilor – în blocaj

 

Piața mieilor, în blocaj – oierii se revoltă față de prețurile mici oferite pentru animale la început de an. Oierul  Ioan Suciu din Făgăraș, județul Brașov trage un semnal de alarmă cu privire la ofertele pe care le primesc fermierii și care nu depășesc prețul de 7 lei pe kilogramul de miei în viu.

 

Ciobanul Ioan Suciu îi sfătuiește pe toți crescătorii să nu vândă mieii cu un preț mai mic de 12 lei per kilogram. De asemenea, acesta le mai transmite oierilor să nu se lase păcăliți de potențialii cumpărători care promit că virează banii pe miei peste trei zile.

 

Ioan Suciu spune că anul acesta cererea pentru miei este în creștere, dar cum numărul de ovine din țara noastră a scăzut cu o treime, prețul per kilogram nu poate fi sub nicio formă sub 12 lei.

 

“Salut ciobănași! Se pare că anul ăsta se caută mai bine miei, deja sunt zilnic anunțuri de cumpărări! Doar ca băieții ăștia au rămas blocați pe EXTRAORDINARUL PREȚ DE 7 RON. Și trebuie să-i informez că efectivul de ovine a scăzut cu cel puțin 30%. Așadar, cei care mai vor miei, trebuie să știe că prețul e de la 12 RON în sus per kg. Dacă vreți miei scoateți bani, dacă nu, cumpărați găini”, le transmite oierul celor interesați să cumpere miei.

 

Ciobanul din Făgăraș, județul Brașov, îi sfătuiește pe crescătorii de oi să fie atenți la samsari și să nu dea mieii din fermă fără să primească banii pe loc.

 

“Și cei care dați miei la “băieții” de la Brăila ,să faceti și o fotografie cu ei, să vă rămână amintire, că oricum banii nu-i veți mai vedea în veci…Până nu intră banii în cont nu-i lăsați să plece cu mieii, dacă nu-i cunoașteți, pentru că nu vă mai dau nimic….Sunt zeci de cazuri de anul trecut în care ăștia vă prostesc că vă bagă banii în 3 zile și trec ani….Ei au limuzine și vile pe munca voastră….Dacă chiar vreți să le dați ceva, dați-le altceva nu miei….AȘADAR CARE VREA MIEI,12 LEI KG. Prețul la reforme e în creștere, și la berbeci la fel. Deci oile de ținut nu le mai dați sub 250 bucata că sunt 30% iernate, nu le mai vindeți ca să va scăpați de ele, ca de aicea profită “jmecherașii”! Vă respect ciobanași!”, este mesajul postat de Ioan Suciu pe o rețea de socializare.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.