Bulgarul Spas Rusev negociază preluarea Telekom România

 

Acţionarul principal al Bulgarian Telecommunications Company (BTC), Spas Rusev, şi antreprenorul bulgar de origine albaneză Elvin Guri vor cumpăra Telekom Albania, scrie publicaţia bulgară capital.bg.

 

Pentru această tranzacţie, compania nou înfiinţată Albania Telecom Invest va plăti 50 de milioane de euro.

 

Tranzacţia este finanţată de filiala albaneză a First Investment Bank şi ar urma să fie finalizată în primul semestru din 2019, după ce va fi avizată de arbitrii pieţei.

 

Spas Rusev a declarat pentru Capital.bg că această tranzacţie nu este decât începutul expansiunii sale regionale: „Este prima etapă a tentativei mele de consolidare a pieţei telecomunicaţiilor în Balcani.” Acesta spune că negociază cu Deutsche Telekom pentru preluarea companiei din România urmând apoi Macedonia. Ziarul bulgar notează că Rusev va avea nevoie de un asociat „important şi solvabil” având în vedere că firmele de telecomunicaţi din România sunt „foarte scumpe”.

 

Capital.bg mai scrie că Deutsche Telekom încearcă să renunţe la investiţii non-strategice din regiune iar filialele de telecomunicaţii române şi sârbe ar fi de vânzare.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.