Planeta Albastră: Cel mai mare acvariu din Europa, deschis în acest weekend, în Copenhaga

La finele acestei săptămâni, în Copenhaga, a  fost inaugurat acvariul în formă de vortex – “Planeta Albastră” –, proiectat în mod inteligent pentru a atrage vizitatorii să descopere minunile vieţii marine.

Proiectat de compania 3XN, Planeta Albastră este cel mai mare acvariu din Europa, fiind dedicat educaţiei privind lumea animalelor acvatice, dar şi conştientizării conexiunii esenţiale dintre apă şi planetă, prezintă Inhabitat.com.

Conţinând şapte milioane de litri de apă marină, acvariul prezintă o gamă diversificată de expoziţii, astfel încât cei tineri, dar şi cei mai în vârstă, să înveţe cât mai multe despre animalele şi mediile acvatice diferite. Printre obiectivele acvariului se numără şi salvarea speciilor pe cale de dispariţie, prin îmbunătăţirea calităţii apei, protejarea habitatului şi creşterea gradului de conştientizare ecologică.

Planeta Albastră continuă tradiţia Acvariului Danemarcei din Copenhaga, care datează încă din 1939. Localizat pe litoralul oraşului Oresund, acvariul are o privelişte impresionantă spre mare. Designul a fost ales în urma unei competiţii internaţionale, organizată în 2007, iar ideea câştigătoare a aparţinut firmei locale 3XN.

Continuarea pe Financiarul.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.