Platformă online, disponibilă în limba română, cu informaţii despre boli

O platformă online, care oferă informaţii cu privire la simptomele şi opţiunile de tratament pentru mai multe afecţiuni, dar şi materiale educaţionale şi articole dezvoltate de specialişti globali în farmacoeconomie, sisteme internaţionale de sănătate, politici de sănătate, a fost luni lansată.

Reprezentantul Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune, Rozalina Lăpădatu, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că platforma aduce informaţii corecte, echidistante, iniţiativa fiind una lăudabilă.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, a spus că site-ul este unul benefic şi complex pentru pacienţi. „Pacientul fiind informat ştie să îşi ceară drepturile la o medicaţie corectă. Şi medicului îi este mai uşor să comunice cu un pacient informat”, a arătat Irimia.

Scopul platformei online janssen4patients disponibilă în limba română este să contribuie la îmbunătăţirea cunoştinţelor pacienţilor despre afecţiuni şi despre sistemele de sănătate pentru ca aceştia să devină parteneri informaţi în gestionarea lor prin: acces la educaţie medicală despre schizofrenie, psoriazis, leucemie limfocitară cronică, mielom multiplu şi cancer de prostată, alături de opţiunile terapeutice disponibile.

De asemenea, platforma urmăreşte şi creşterea capabilităţilor asociaţiilor de pacienţi din România prin cunoştinţe specifice şi interconectare, pentru ca acestea să îşi poată consolida demersurile de reprezentare a intereselor pacienţilor la nivelul întregului ecosistem de sănătate.

Platforma online se adresează integrat pacienţilor şi asociaţiilor de pacienţi, precum şi aparţinătorilor din ţările Europei Centrale şi de Est: România, Polonia, Cehia, Slovacia, Croaţia, Ungaria, Slovenia, Serbia şi Bulgaria.

Platforma este creată pentru a oferi într-o formă cât mai clară informaţiile cu privire la simptomele şi opţiunile de tratament pentru afecţiuni care conduc la un impact semnificativ atât în viaţa pacientului, cât şi a aparţinătorilor acestuia.

Tot conţinutul este redactat de medici specialişti şi tradus în cele 9 limbi aferente ţărilor în care platforma este disponibilă.

Informaţia medicală certificată acoperă în mod integrat afecţiunile descrise în cadrul portalului din perspectiva simptomelor, diagnosticului şi a variantelor de abordare terapeutică, precum şi componenta de gestionare a bolii la nivel emoţional şi psihologic de către pacienţi şi apropiaţii acestora.

Secţiunea dedicată asociaţiilor de pacienţi oferă o serie de materiale educaţionale şi articole dezvoltate de specialişti globali în farmacoeconomie, sisteme internaţionale de sănătate, politici de sănătate şi drepturile pacienţilor.

Tot în această secţiune este accesibil şi un glosar cu cele mai importante date de contact ale asociaţiilor de pacienţi din România şi din ţările Europei Centrale şi de Est, această facilitate fiind introdusă pentru a încuraja dialogul dintre acestea.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.