Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

PMB majorează subvenția pentru căldură

Publicat: miercuri, 30 august 2017

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îi asigură pe bucureștenii care sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare că factura la apă caldă și căldură nu se va majora.

„Îi asigur pe toți bucureștenii care sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare că nu vor avea sub nicio formă de suferit, deci factura nu se va majora la întreținere, la apă cală și căldură, ca urmare a faptului că regia de termoficare a municipiului a solicitat Consiliului General o majorare a tarifului cu 32%, tarif care nu a mai fost ajustat din 2011, regia aflându-se în procedură de insolvență”, a precizat marți Firea, în deschiderea ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Primarul general a adăugat că RADET București a solicitat majorarea tarifului cu 32%, pentru că au crescut prețurile la materiile prime și la utilități.

„În perioada care s-a scurs din 2011 și până acum, de când nu a mai fost ajustat acest tarif, care nu se va resimți în buzunarul cetățenilor pentru că Primăria Generală va majora subvenția, au crescut prețurile pentru materiile prime. De asemenea, au crescut exponențial prețurile la utilități. Nu putem lăsa în continuare ca o regie să suporte, prin costurile proprii și în prețul de exploatare, toate aceste majorări care s-au făcut din 2011 până acum”, a susținut Firea.

Hotel și cimitir pentru câini și pisici

Consiliul General al Municipiului București a adoptat, miercuri, un proiect în baza căruia vor fi demarate studiile necesare înființării și amenajării unor facilități de cazare, dar și de înhumare, pentru câini și pisici, pe raza Capitalei.

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) și direcțiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general vor duce la îndeplinire prevederile hotărârii.

În baza unui amendament propus de către Tudor Tim Ionescu (ALDE) proiectul va include și realizarea unui incinerator. Consilierul general a subliniat că această facilitate este necesară în condițiile în care există bucureșteni care ajung să îngroape animalele decedate la marginea orașului.

În cadrul dezbaterilor, Ciprian Ciucu (PNL) a declarat că înțelege utilitatea amenajării unui crematoriu pentru animale, dar că i se pare insuficient argumentată necesitatea unui hotel pentru câini și pisici, în condițiile în care un serviciu public ar trebui să asigure nevoi care nu pot fi acoperite de către serviciile private.

Gabriela Firea a replicat că prin acest proiect nu se votează delegarea unui serviciu public, fiind vorba de o facilitate care se acordă iubitorilor de animale. Astfel, hotelul respectiv ar putea fi folosit în momentul în care proprietarii animalelor pleacă în concediu.

În expunerea de motive, primarul general, Gabriela Firea, reamintește că, anterior, CGMB a aprobat Strategia pentru protecția și bunăstarea animalelor în Municipiul București.

„În conformitate cu prevederile Anexei nr. 1, axa 6, a HCGMB nr. 170/2017, ASPA dorește să supună atenției CGMB propunerea înființării unor facilități de cazare a câinilor și pisicilor, util cetățenilor care doresc cazarea acestora, în paralel propunând și construirea unui amplasament de tip cimitir în vederea înhumării câinilor și pisicilor”, reiese din raportul de specialitate.

Se menționează că realizarea studiilor va beneficia și de sprijinul unor specialiști în domeniul medicinei veterinare.

 

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=84781

Publicat de la data aug. 30 2017. Categorii BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

7 decembrie 2019, 21:48
 

N
Parţial noros
2°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 4°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:38
Apus: 16:36
Prognoza 8 decembrie 2019
Zi
 

SV
Predominant însorit
7°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VNV
Parţial noros
-2°C
Vânt: 0 km/h VNV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 07-12-2019 Ora : 12 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 12:00 si 15:00 In zona : Județul Bacău: zona joasă;Județul Botoşani;Județul Galaţi;Județul Vrancea: zona joasă;Județul Vaslui; Se vor semnala : local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m

Loto

Horoscop

  • 247.044 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme