Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Suplimentarea numărului de vouchere pentru achiziționarea de biciclete, RESPINSĂ de consilierii PMB

Publicat: miercuri, 30 august 2017

Consilierii generali ai Capitalei au respins, în ședința de miercuri, proiectul care prevede suplimentarea cu un număr maxim de 25.000 a voucherelor în cadrul proiectului ”Bicicliști în București”.

Propunerea a întrunit doar 26 de voturi, insuficiente față de necesarul de 27.

În sprijinul proiectului, primarul general Gabriela Firea a vorbit despre importanța creării unei mase critice de bicicliști în Capitală, dar Florin Grigorescu (USR) a apreciat că banii pentru vouchere ar fi cheltuiți fără nicio eficiență, în condițiile în care nu există suficiente piste pentru biciclete.

Ciprian Ciucu (PNL) a arătat că ar fi „profund imoral” să fie luați bani de la niște cetățeni pentru a fi dați altora în vederea achiziționării de biciclete.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a declarat că joi vor fi semnate acorduri între PMB și magazinele din București care doresc să participe la proiect. Astfel, începând din acest sfârșit de săptămână, cei 5.000 de beneficiari vor putea achiziționa bicicletele în baza voucherului.

În expunerea de motive a proiectului, semnată de primarul general, se arată că suplimentarea de până la 25.000 ar fi răspuns solicitărilor actuale primite de la cetățeni.

„Proiectul ‘Bicicliști în București’ răspunde nevoilor locale de implicare a comunității în implementarea măsurilor de reducere a poluării adoptate de municipalitate prin folosirea mijloacelor de transport non-poluante”, prevede documentul amintit.

Pe 30 iunie, CGMB a adoptat un proiect în baza căruia 5.000 de persoane urmau să beneficieze de vouchere în valoare de 500 de lei pentru a putea achiziționa biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice și dispozitive de tip Segway/Ninebot.

Pe 25 iulie, a doua zi după începerea înscrierilor, PMB a decis suspendarea acestora, ca urmare a faptului că au fost procesate 4.136 de cereri depuse la Centrul de relații cu publicul, iar pe adresa de email au fost primite peste 14.500 de solicitări.

Tot atunci, Primăria Capitalei a anunțat că, în funcție de numărul total al cererilor validate, va fi supus aprobării CGMB, în proxima ședință, un proiect de hotărâre prin care să fie suplimentat numărul de vouchere acordat în acest an.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=84783

Publicat de la data aug. 30 2017. Categorii BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 august 2019, 11:37
 

N
Soare
26°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 30°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 50%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 5
Răsarit: 6:28
Apus: 20:09
Prognoza 24 august 2019
Zi
 

ENE
Parţial însorit
33°C
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Predominant senin
21°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 21-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 21, 22, 23 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 21, 22, 23 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în […]

Loto

Horoscop

  • 225.422 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme