PNL: Ovidiu Silaghi este propunerea pentru șefia Ministerului Transporturilor

 Cu 47 de voturi „pentru”, 5 „împotrivă” şi nicio abţinere, Ovidiu Silaghi este propunerea PNL pentru postul de ministru al Transporturilor.

„Voi continua toate programele începute de Relu Fenechiu. Vrem continuitate la ministerul Transporturilor”, a declarat Silaghi într-o conferinţă de presă.

Potrivit premierului Victor Ponta, care s-a întâlnit marți cu șeful statului, Traian Băsescu a fost informat despre această propunere și își va anunța poziția până la sfârșitul săptămânii.

”Am vorbit despre succesorul la Ministerul Transporturilor. Informal, i-am spus președintelui că propunerea ar putea fi domnul Silaghi, iar el a luat act de aceasă posibilă propunere și a zis că se gândește și că până la sfârșitul săptămânii își va spune decizia”, a declarat ponta.

”Silaghi a fost un ministru bun. A plecat din Guvern doar pentru că ANI a avut suspiciuni, însă un judecător a decis clasarea lucrării. Așa cum a plecat din Guvern în baza deciziei unui judecător, tot așa se întoarce în baza deciziei unui judecător”, a mai spus premierul.

Silaghi a mai ocupat această funcţie anul trecut, dar a fost demis după ce ANI l-a acuzat că nu poate justifica o parte din avere.

Silaghi intenţionează să continuie proiectele demarate de Fenechiu

Ovidiu Silaghi intenţioneză să continuie toate programele demarate de Relu Fenechiu.

„Ne-am stabilit strategia de a continua toate programele lui Relu Fenechiu. Nu cred să aibă nimic împotrivă, este foarte bine că se gândește. Mi se pare normal ca președintele României să se gândească bine”, a spus Silaghi.

Partidul Național Liberal a încheiat votul privind propunerea pentru conducerea Ministerului Transporturilor, aceasta fiind Ovidiu Silaghi.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare și trei ani de interzicere a drepturilor civile, în dosarul „Transformatorul”, în care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată. Decizia dată vineri de Înalta Curte de Casație și Justiție nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

Silaghi nu crede că Băsescu va fi împotriva nominalizării lui la Transporturi

Deputatul liberal Ovidiu Silaghi a declarat, marţi, după ce a fost propus de conducerea PNL pentru funcţia de ministru al Transporturilor, că nu crede că preşedintele Traian Băsescu va avea ceva împotriva nomonalizării în fruntea ministerului.

Solicitat să comenteze faptul că Traian Băsescu a spus, potrivit premierului Victor Ponta, că se va gândi până la sfârşitul săptămânii la nominalizarea sa la Transporturi şi întrebat dacă este de părere că şeful statului va avea ceva împotrivă, Silaghi a răspuns: „Nu cred să aibă nimic împotrivă şi e foarte bine că se gândeşte, pentru că Ministerul Transporturilor e un minister pilot în Guvern şi cea mai mare parte a fondurilor structurale europene sunt gestionate prin acest minister. Mi se pare absolut normal ca preşedintele României să se gândească bine”.

Silaghi a mai spus că atât el, personal, cât şi colegii din PNL au apreciat ca foarte bună prestaţia fostului ministru Relu Fenechiu în fruntea Ministerului Transporturilor.

El a precizat că a stabilit, în urma unor „discuţii lungi” cu Fenechiu, strategia de a continua toate programele începute de acesta.

„Vrem să avem în acest domeniu o continuitate. Cum el a preluat de la mine ministerul, în aceiaşi termeni şi cu aceiaşi parametri de performanţă dorim să continuăm această activitate la Ministerul Transporturilor”, a adăugat Silaghi.

Întrebat despre eventuala sa intenţie de a candida la alegerile europarlamentare de anul viitor, Silaghi a precizat că timpul pentru a se gândi la candidatură este suficient.

„Alegerile sunt la anul, pe 25 mai. E timp suficient să mă gândesc şi eu, cum face preşedintele Băsescu”, a spus Silaghi.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.