Solicitarea de întrerupere a pedepsei lui Becali va fi judecată pe 31 iulie

Recursul depus de avocații lui Gigi Becali la decizia magistraților de a respinge întreruperea pedepsei omului de afaceri pentru trei luni va fi judecat pe 31 iulie, la Curtea de Apel.

Decizia va fi definitivă.

Magistrații au motivat decizia de a respinge cererea lui Gigi Becali arătând că actele de caritate evidențiate e patronul Stelei nu justifică eliberarea din penitenciar.

„În condiţiile în care petentul a avut apărare calificată, este cu desăvârşire exclusă ideea luării sale prin surprindere. Sub acest aspect, tribunalul are în vedere şi un fapt de largă notorietate, respectiv plecarea petentului în Dubai, înainte de condamnarea cu suspendare sub supraveghere şi comunicarea către presă a faptului că petentul nu intenţionează să se întoarcă în România, dacă va fi condamnat la închisoare”, motivează Tribunalul.

Potrivit magistraților, întreruperea pedepsei ar fi absurdă, arătând că actele de caritate pe care le tot amintește omul de afaceri nu pot justifica întreruperea pedepsei.

Becali i-a cerut judecătorului să îl lase în libertate pentru a-și rezolva pe cât posibil problemele de afaceri, dar şi să-şi gestioneze împrumuturile personale făcute rudelor şi apropiaţilor.

Totodată, el a spus că dorea foarte multe să participe la majoratul fiicei sale, care a împlinit 18 ani pe 7 iulie.

Judecătorii motivează și decizia prin care i-au mărit acestuia pedepsa la trei ani şi jumătate de închisoare, arătând că Gigi Becali a dat dovadă de perseverenţă infracţională în perioada lungă de timp în care şi-a desfăşurat activităţile ilicite.

„Referitor la sporul aplicat de 6 luni, tribunalul consideră că este suficient pentru a se atinge scopul educativ şi preventiv al pedepsei, acesta impunându-se în raport de perseverenţa infracţională a petentului şi perioada lungă de timp în care acesta şi-a desfăşurat activităţile ilicite”, notează judecătorul Tribunalului Bucureşti (TB), în documentul citat.

Totodată, arată instanţa, „în situaţia în care nu s-ar aplica un spor cu ocazia contopirii pedepselor, s-ar crea impresia de impunitate pentru condamnat, ceea ce va constitui un îndemn la săvârşirea a cât mai multe infracţiuni, în viitor, după ce a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală”.

Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

Ulterior, magistrații Tribunalului București au judecat cererea lui Becali de contopire a pedepselor și au decis să-i aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul Stelei având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie. Decizia nu este definitivă.

În total, Becali a fost condamnat în trei dosare penale. În primul dosar, Becali a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare pentru sechestrarea hoţilor maşinii sale.

În al doilea dosar, al schimbului de terenuri cu MApN, el a fost condamnat la doi ani cu executare, iar prin contopirea cu pedeapsa din primul dosar a primit trei ani de închisoare cu executare.

În al treilea dosar -„Valiza”-, a primit trei pedepse cu executare: câte trei ani de închisoare pentru două fapte de mită şi un an pentru fals.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.