Ponta aduce veşti bune în plan economic

România s-a încadrat „în totalitate” în reducerea deficitului bugetar, a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, premierul Victor Ponta. Primul ministr a atras însă atenţia că orice greşeală poate inversa oricând trendul pozitiv semnalat în prezent.

„Sunt veşti bune pentru că în primul trimestru ne-am încadrat în totalitate în reducerea deficitului bugetar, aşa cum am stabilit cu partenerii noştri, şi suntem, chiar cu o mică economie. Ne încadrăm, după primele estimpri şi date şi în cifrele prognozat şi în creşterea economică pe care am luat-o în considerare la construcţia bugetului, creştere agreată cu partenerii internaţionali”, le-a spus Victor Ponta membrilor Cabinetului pe care îl conduce.

Premierul a subliniat că România are în prezent „o situaţie mai bună decât ceea ce se întâmplă acum în Europa” şi a punctat că rezultatele înregistrate după primul trimestru sunt cu atât mai importante, cu cât vin după un an 2012 în care „cu secetă, cu probleme în toată Europa, am avut o creştere de 0,7%, mică, dar care este totuşi cea mai mare din regiune”.

„Acest echilibru şi trend pozitiv este, însă, extrem de fragil şi poate fi oricând inversat, dacă sunt lucruri pe care nu le gestionăm bine”, a subliniat Ponta.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.