Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Preda atenţioneză: "Uselizarea" PDL poate forţa ruptura partidului

Publicat: miercuri, 10 aprilie 2013

Eurodeputatul democrat-liberal Cristian Preda scrie pe blogul personal că „ambiţia lui Blaga de a se afişa ca adversar întârziat al lui Traian Băsescu” ar putea avea costuri foarte mari. Astfel, Preda atrage atenţia că „uselizarea” PDL poate atrage după sine o forţare a rupturii partidului.

„Conducerea PDL pare a fi tentată mai curând să i se opună lui Traian Băsescu decât USL-ului. PDL nu e, însă, din fericire, monolitic. Partidul se va împărți în curând în tabăra pro- și tabăra anti-Băsescu. Orientarea anti-prezidențială a unei părți a PDL nu e doar o chestiune partizană. Traian Băsescu este, în acest moment, factorul constituțional care se mai poate opune mașinăriei de vot a USL. A dovedit-o, de curând, episodul modificărilor aberante ale statutului cadrelor militare, care au fost blocate de președinte, nu de PDL.

Abuzurile pregătite în operațiunea de revizuire a Constituției vor putea avea un obstacol tot la Cotroceni, iar nu în Modrogan. A-l slăbi acum pe Traian Băsescu înseamnă, de aceea, a diminua echilibrul – extrem de fragil – al puterilor. O știu și Blaga, și locotenenții săi”, scrie Cristian Preda.

Eurodeputatul democrat-liberal consideră că „un clivaj de tipul pro şi contra Băsescu” i-ar putea scăpa de sub control lui Vasile Blaga.

„Dacă se uselizează, PDL riscă de altfel o diminuare serioasă. Copia e întotdeauna mai palidă decât originalul.
În fine, există riscul ca un clivaj de tipul pro- și contra-Băsescu să nu poată fi gestionat de PDL. Altfel spus, e posibil ca uselizarea să forțeze ruptura. Costurile ambiției lui Blaga de a se afișa ca adversar întârziat al lui Băsescu s-ar putea dovedi foarte mari”, adaugă Preda.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=4399

Publicat de la data apr. 10 2013. Categorii POLITIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 septembrie 2019, 4:02
 

VSV
Senin
15°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 15°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 67%
Vânt: 0 km/h VSV
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:55
Apus: 19:25
Prognoza 17 septembrie 2019
Zi
 

V
Predominant însorit
31°C
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

V
Predominant senin
15°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 228.946 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team