Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Ponta: Am foarte mare încredere în dialogul dintre Nicolăescu, Arafat şi Astărăstoae

Publicat: sâmbătă, 22 iunie 2013

Premierul Victor Ponta a declarat joi că aşteaptă propuneri de la Ministerul Sănătăţii şi de la Colegiul Medicilor pentru soluţionarea problemelor medicilor.

„Am foarte mare încredere că dialogul dintre ministrul Nicolăescu, domnul Arafat şi domnul profesor Astărăstoae va identifica toate acele soluţii care sunt posibile. Există toată bunăvoinţa, toată înţelegerea asupra gravităţii fenomenului”, a declarat Ponta, la Sărbătoarea Verii, eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.
Premierul a specificat că nu ar fi corect să se ia de la alte instituţii pentru a mări bugetul Ministerului Sănătăţii.

„Nu cred că cineva are prea mulţi bani şi nu are ce să facă cu ei. Soluţia este să păstrăm acest trend de creştere economică şi, prin reorganizarea ANAF, să avem venituri suplimentare la buget. Aceasta este de fapt singura soluţie, nu doar să iei dintr-un buzunar şi să pui în celălalt. În rest, toate măsurile pe care le luăm, trebuie să fie serioase, pe termen lung”, a susţinut premierul joi seara.

Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor cere autorităţilor „un dialog real”

Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România s-a reunit joi fiind invitaţi să participe preşedinţii colegiilor medicilor judeţene, reprezenanţi ai sindicatelor medicilor, SANITAS, ai asociaţiilor medicilor rezidenţi, ai Colegiului Medicilor Dentişti.

Consiliul National al CMR a analizat situatia personalului din sistemul de sanatate si a constatat ca, desi exista o relatie de colaborare cu Ministerul Sanatatii, initiativele luate in vederea imbunatatirii situatiei nu au fost puse in practica dn cauza blocajelor de la nivel executiv si legislativ.

Consiliul National a decis constituirea unei aliante intre profesionistii din sanatate, la care au aderat deja Camera Federativa a Medicilor, Federatia SANITAS, Colegiul Medicilor Dentisti din Romania, asociatiile medicilor rezidenti.

Consiliul National solicita de urgenta ca rectificarea bugetara din sistemul sanitar sa fie una pozitia si suficienta pentru buna functionare a sistemului si dublarea veniturilor medicilor rezidenti.

Se solicita un dialog real si o dezbatere de pe picior de egalitate privind modalitatea de punere in practica a celorlalte doleante care au fost exprimate in urma cu mai mult de un an (prin Declaratia Adunării Generale CMR din 2012) si anume:

–    Deblocarea posturilor în sistemul sanitar

–    Renunţarea la orice barieră în ceea ce priveşte fondul pentru plata personalului (în prezent aceasta este de 70% din suma decontată de CNAS)

–    Excluderea din categoria de bugetari a medicilor, dat fiind practica independentă şi autonomă a acestora

–    Precizarea în mod expres că medicul nu este funcţionar public şi nici echivalent a acestuia

–    Majorarea veniturilor medicilor astfel încât venitul minim al unui medic (rezident) să fie echivalent cu trei salarii medii pe economie

–    Condiţii de muncă decente pentru medici pentru a putea asigura un act medical de calitate şi implicit siguranţa pacientului

–    Necondiţionarea calităţii de membru al Colegiului Medicilor din România de încheierea asigurării de malpraxis

–    Renunţarea la blamarea medicilor şi respect din partea decidenţilor

–    Reducerea birocrației și simplificarea documentelor medicale în relația medic-pacient

În cadrul Consiliului Naţional s-a votat un calendar al viitoarelor acţiuni de protest în condiţiile în care solicitările nu îşi vor găsi rezolvare:

– Luna august – adunări de analiză şi protest privind starea sistemului de sănătate la nivel judeţean

– Luna septembrie – marşuri de protest şi pichetări

– Luna octombrie – proteste pe legea conflictelor de muncă

– Luna noiembrie – demisia în bloc

Consiliul Naţional speră că acest calendar să devină caduc şi să nu se ajungă prin înţelegere la aplicarea acestor măsuri extreme.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=8155

Publicat de la data iun. 22 2013. Categorii SĂNĂTATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 august 2019, 4:37
 

N
Senin
21°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 21°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 68%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:29
Apus: 20:07
Prognoza 25 august 2019
Zi
 

ENE
Parţial însorit
34°C
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

NE
Predominant senin
20°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23, 24, 25 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 23, 24, 25 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local […]

Loto

Horoscop

  • 225.497 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team