Ponta aşteaptă grabnic de la federaţiile sportive pachetul legislativ

Premierul Victor Ponta le-a cerut reprezentanţilor de federaţii sportive să se grăbească cu redactarea legilor privind sprijinirea sportului, amintindu-le că le-a propus să elaboreze aceste legi încă de anul trecut şi atenţionându-i că, dacă se lasă aşteptaţi prea mult, nu îl vor mai găsi în funcţie.

„V-am spus că nu pot eu să fac pachetul legislativ privind promovarea sportului, care să includă o strategie pentru următorii 15-20 ani. Haideţi să începem odată, veniţi cu pachetul legislativ, sunteţi în întârziere. Dacă vă aştept prea mult, nu o să mă mai găsiţi în funcţie, dacă nu vă mişcaţi suficient de repede. Sigur, nu vorbesc de o zi sau de o lună, dar a trecut aproape un an de când am avut aceeaşi discuţie”, le-a spus Ponta participanţilor la o conferinţă privind domeniul sportului.

El a precizat că îşi asumă, alături de ministrul Sportului, adoptarea de către Parlament a acestui pachet legislativ, dar a atenţionat că o astfel de strategie va avea rezultate concrete abia peste aproximativ zece ani.

În luna iulie, într-o întâlnire cu reprezentanţii din 61 de federaţii sportive, premierul i-a asigurat pe aceştia că Guvernul îi va sprijini la rezolvarea problemelor din domeniu şi a afirmat că „pachetul legislativ” pentru sport este singurul pentru care ar fi dispus să îşi angajeze răspunderea în Parlament.

El a cerut atunci Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport (ANST) să includă în acest pachet toate modificările pe care le doresc legate de legislaţia sportului. Reprezentanţii ANST au convenit să formeze un grup de lucru care să redacteze acest pachet legislativ.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.