Ponta: E posibil să candidez la prezidenţiale, dar nu în 2014

Preşedintele PSD, Victor Ponta, nu exclude o candidatură la prezidenţiale, însă, nu în 2014. Precizarea premierului vine ca răspuns la afirmaţiile Elenei Udrea potrivit cărora USL se va rupe, iar la prezidenţiale vor candida Ponta din partea PSD şi Tăriceanu din partea PNL.

„E posibil, dar nu în 2014. Bănuiesc că doamna Udrea, deşi e o persoană cu o forţă de persuasiune extraordinară, nu va reuşi să mă convingă asupra unui lucru de care eu sunt foarte convins. Nu candidez în 2014, candidatul USL este Crin Antonescu”, a precizat Ponta.

El a arătat că cei din PDL trăiau şi înainte de alegeri cu „drogul” că USL se va rupe, el arătând că e dreptul democrat-liberalilor de a trăi în ce iluzie doresc.

„Dacă îi ajută cu ceva pe cei din PDL – eu ştiu că şi înainte de alegeri au trăit cu acest drog, că se rupe USL – chiar unul dintre marii lor ideologi anunţa că nu ne apucă toamna, primăvara, că ne certăm după locale – dacă îi ajută, e dreptul lor să trăiască în ce iluzie vor. (…) Faptul că cei din PDL se ţin în viaţă pe această iluzie nu i-a ajutat foarte mult”, a spus Ponta.

El a adăugat că USL a fost votat de către electoratul care a apreciat înţelegerea dintre el şi Crin Antonescu privind asumarea de către el a funcţiei de premier şi de către Antonescu a celei de preşedinte şi a arătat că până în acest moment nu au existat motive ca această înţelegere să se schimbe.

Liderul PDL Elena Udrea a declarat, la emisiunea „După 20 de ani” difuzată duminică de ProTV, că USL va avea 2 candidaţi la Preşedinţie, pe Victor Ponta pentru PSD şi pe Călin Popescu Tăriceanu pentru PNL, ea precizând şi că actualul preşedinte al PNL este într-o scădere de popularitate accelerată.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.