"Bugetarii" Europei şi fabuloasele lor pensii

Prin amabilitatea Agenţiei de presă AMOS NEWS vă redăm un studiu care circulă deja în mass-media, dar pe care nu mulţi colegi de breaslă „îndrăznesc” să-l facă public. Poate au motivele lor…

Este vorba despre un document care arată, în cifre – pentru cei care nu ştiu încă – care sunt pensiile funcţionarilor din Parlamentul European. Iar imaginile de mai jos vorbesc de la sine despre „efortul” care merită făcut ca să te bucuri de această pensie . Mult prea mult controversata „criză financiară mondială” nu vrea să se atingă de salariile şi pensiile celor care reprezintă interesele europenilor. Copiii de la grădiniţă cred, în inocenţa lor, că în Uniunea Europeană sunt oameni plătiţi ca să facă dreptate, să facă o lume mai bună, oamenii să trăiască fericiţi şi fără griji… Unii oameni chiar au reuşit!!!

Ultima lege aprobată în favoarea funcţionarilor din UE sună aşa: pensionarea la 50 de ani, cu 9.000 de euro pe lună! Numai în acest an, 340 de funcţionari se vor pensiona la 50 de ani cu o pensie de 9.000 de euro pe lună!

Pentru a sprijini integrarea personalului nou de la noile state membre ale UE (Polonia, Malta, Europa de Est), funcţionarii din ţările membre (ca Belgia, Franţa, Germania etc.) vor primi din partea Europei aceasta oferta (a se citi cadou) doar ca să se pensioneze.

Cine plăteşte? Bugetul Uniunii face faţă? Sau completează cu impozitele noastre?! Parlamentarii, care beneficiaza de regimuri speciale nu primesc nici o treime din ceea ce ating aceşti domni!

Adică, Giovanni Buttarelli, care ocupă postul de Asistent Supervizor de protecţia datelor, va primi numai după 1 an şi 11 luni de serviciu o pensie de 1.515 euro/lună. Echivalentul a ceea ce se „oferă”, în medie, unui angajat francez din sectorul privat, după o carieră completă (40 ani).

Colegul său, Peter Hustinx, şi-a văzut contractul reînnoit cu încă 5 ani. Acesta va avea dreptul la aproape 9.000 euro pensie pe lună.

Mulţi alţi tehnocraţi se bucură de acest privilegiu:
1. Roger Grass, grefier al Curţii de Justiţie va primi 12.500 euro pensie pe luna.
2. Pernilla Lindh, judecător la Tribunalul de Primă Instanţă, 12.900 euro/luna.
3. Dámaso Ruiz-Jarabo Colomer, avocat general, 14.000 euro/luna.

Listă de verificare se poate accesa la adresa: http://www.kdo-mailing.com/redirect.asp?numlien=1276&numnews=1356&numabonne=62286.

Pentru ei este jack-pot-ul mult visat. Fiind în funcţie de la mijlocul anilor 1990, sunt siguri de a „avea o carieră completă”, prin urmare, de a obţine maximum de 70% din ultimul salariu. Nu numai că pensiile lor ,,sparg plafoanele de pensionare”, dar pe deasupra pentru ei e suficient a lucra doar 15 ani şi jumătate (dintr-o viaţă de om) pentru a valida o carieră completă, în timp ce tu, ca şi mine, trebuie să te omori la serviciu 40 de ani.

Confruntându-se cu prăbuşirea sistemelor de pensii, tehnocraţii recomandă cariere mai lungi: de la 37,5 ani la 40 de ani, la 41 ani (în 2012), la 42 (în 2020) etc.

Dar pentru ei nu e nicio problemă, sunt suficienţi doar 15,5 ani…

Iniţial, aceste pensii de nababi au fost rezervate doar membrilor Comisiei Europene, însă de-a lungul anilor, acestea au fost acordate şi altor angajaţi.
Acum e o adevărată armată care se bucura: judecători, magistraţi, grefieri, controlori, mediatori etc. Dar, problema în acest caz este că aceştia nu contribuie nici cu o centime de euro la super-pensiile lor. Totul se plăteşte de către contribuabili…

Noi cotizăm toată viaţa şi la cea mai mică întârziere de plată ni se reaminteşte, dacă nu urmează amenzi, penalităţi de întârziere la plată fără nici o milă. Ei sunt scutiţi de toate acestea.

Faceţi un exerciţiu de imaginaţie: chiar şi judecătorii Curţii de Conturi, care se presupune că verifică dacă cheltuielile Uniunii Europene sunt legale, beneficiază de acest sistem şi nu plătesc nicio cotizaţie. În schimb, ei nu uită că trebuie să joace rolul de ,,jandarmi” la Bruxelles şi continuă să dea lecţii de ortodoxie bugetară, deşi au ambele mâini până dincolo de coate în oala cu gem.

La ora la care viitorul pensiilor noastre este serios compromis de violenţa crizei economice, oficialii europeni au, pe cheltuiala noastră, pensii de 12.500 – 14.000 euro/lună după doar 15 ani de carieră, fără măcar a contribui cu ceva pentru ea… Acest lucru este pură provocare?!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.