Premiu întâi la Cambridge pentru un profesor român

Diana Graur, profesoară de limba engleză la Shakespeare School din Bucureşti, a câştigat premiul întâi la competiţia 2013 Cambridge ESOL Competition for Preparation Centers organizată la nivel mondial. Concursul a fost organizat cu ocazia împlinirii a 100 de ani de organizare a examenelor Cambridge şi au putut participa profesori de engleză din toată lumea, cu condiţia să predea într-un centru de pregatire recunoscut de Cambridge.

Shakespeare School detine acest statut, iar de curand a devenit Centru de Platina pentru Pregatirea Examenelor Cambridge ESOL, fiind printre putinele institutii din Romania care au obtinut aceasta calitate.

Diana Graur, profesor la Shakespeare School, a fost  premiata de Cambridge ESOL, urmand ca in luna iulie sa participe la un curs de metodica a predarii limbii engleze. Diana a fost invitata pentru o saptamana la Cambridge pentru a lua parte la seminarii si workshop-uri si a intelege modul de predare la una dintre cele mai prestigioase universitati britanice. “O saptamana de training la Cambridge e visul oricarui profesor de engleza” – marturiseste aceasta cu mult entuziasm.

“Este o mare bucurie si onoare ce vine sa confirme potentialul creativ al dascalilor romani. Satisfactia obtinerii acestei recunoasteri ne motiveaza pe noi toti din echipa Shakespeare School sa continuam sa fim cei mai buni”, a mai adaugat tanara profesoara.

Diana Graur a absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, sectia Limbi Moderne Aplicate din cadrul Universitatii Bucuresti si a urmat cursuri de metodică in predarea limbii engleze la British Studies in Marea Britanie, in urma carora a primit certificatul Cambridge ESOL CELTA (Certificate in English Language Teaching to Adults).

Diana este pasionata de meseria ei si permanent pregatita pentru noi provocari. „Imi place sa le predau copiilor pentru ca sunt sinceri si ei iti amintesc mereu ce lucru mare e sa fii mic. Imi place sa le predau adolescentilor si tinerilor pentru ca sunt visatori cu acte in regula, cu mult potential si curaj. Imi place sa le predau adultilor pentru ca stau in banci cuminti si ofteaza nostalgic cand isi aduc aminte de zilele de scoala. Imi place sa predau. Mult. Cel mai mult” – ne-a marturisit Diana Graur.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.