Ponta: PNL nu vrea impozitarea veniturilor din sectorul bugetar mai mari de 1.000 de euro

 Premierul Victor Ponta a precizat, marți seară, la finalul reuniunii liderilor USL, că PNL nu este de acord cu impozitarea suplimentară a veniturilor bugetarilor mai mari de 1.000 de euro. „Eu le-a zis liberalilor să nu vină la rectificare să nu ceară niciun ban”, a punctat Ponta.

„Eu le-am zis, dar răspunsul lor a fost să nu impozităm. Eu le-am zis să nu vină la rectificare să ceară niciun ban. Ne mai gândim. Scopul principal este ca cei care au un salariu mai mare de 1.000 de euro în zona bugetară pot participa cu o taxă de solidaritate”, a precizat Victor Ponta după o reuniune a liderilor USL.

Ponta a adăugat că are „cifre diferite” față de liberali în ceea ce privește impactul bugetar al acestei măsuri.

Premierul a subliniat că impozitarea veniturilor mari din zona bugetară ar trebui să cuprindă și angajații din „autorități, agenții, companii cu capital integral sau majoritar de stat”.

Victor Ponta a criticat, în acest context, protestul unor „directori de la Mediaș” care au „toți câte zece mii de euro pe lună”.

„Poate mai reușim să luăm ceva de la ei. Pe de o parte plătim medici și profesori cu 1.200 sau 1.500 de lei pe lună, iar cei care au zeci de mii de euro nu ne mai putem atinge de ei. Nu vorba de sumă, ci de un anumit mesaj pe care eu îl consider corect. Dacă lucrezi la stat și ai o sută și ceva de milioane poate că ești foarte performant și trebuie să mergi în privat. Este profund incorect să ai o sută de milioane ca director la stat”, a spus Victor Ponta.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.