Antonescu se opune taxei dorite de Ponta: Nu rezolvă problema bugetară

Liderul liberal Crin Antonescu se opune taxei dorite de premierul Victor Ponta, de impozitare suplimentară a salariilor de peste 1.000 de euro, pentru că, spune el, nu ar aduce venituri substanțiale la buget.

„Nu vor crește taxele și impozitele. Pozițiile sunt clare. Sume care nu sunt semnificative și care s-ar obține din impozitarea unor salarii de peste 1.000 de euro. Nu rezolvă problema bugetară, trebuie luate măsuri de fond”, a spus Antonescu.

Pe de altă parte, profesia de istoric a lui Crin Antonescu îi dă uneori posibilitatea de a remarca în trecut amănunte care pot pot schimba perspectiva asupra unor aparențe ale prezentului, izvorâte de multe ori din prejudecăți. O asemenea aparență cu pretenții de axiomă a fost formulată luni seară de premierul Victor Ponta, care a decretat într-o emisiune televizată: „Fără PSD nu câştigă nimeni prezidenţialele”. Întrebat despre acest subiect marți, Crin Antonescu a replicat că ideea nu trebuie luată chiar ca o axiomă și și-a justificat opinia cu un argument de ordin istoric.

„Eu sunt în USL, sunt candidatul USL, PSD-ul face parte din USL, e cel mai mare partid din USL și evident că îmi doresc și este normal să am sprijinul PSD-ului, ca și candidat USL. Nu cred însă că asta trebuie transformată în axiomă (ideea că fără PSD nimeni nu câștigă prezidențialele, n.r.). Până la urmă, din cei trei președinți de până acum ai României, doi au câștigat fără sprijinul PSD”, a constatat Antonescu, referindu-se la Traian Băsescu și Emil Constantinescu. „Eu sper să câștig cu sprijinul PSD”, a completat președintele PNL.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.