Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Ponta se va întâlni, la Madrid, cu Regele Juan Carlos și cu primul-ministru spaniol

Publicat: duminică, 21 iulie 2013

Primul-ministru al României, Victor Ponta, va efectua, începând de luni, 22 iulie, o vizită de lucru la Madrid, unde se va întâlni cu omologul său spaniol Mariano Rajoy, precum și cu Regele Juan Carlos I al Spaniei. De asemenea, premierul României va avea o întâlnire și cu Ignacio Gonzalez Gonzalez, președintele Comunității Madrid, unde se află cea mai mare comunitate de români din Spania.

Printre obiectivele vizitei se număra intensificarea contactelor politice bilaterale, cu accent pe contactele la nivel ministerial, în domenii precum economie, transporturi, agricultură, interne, justiție, muncă. În acest sens, se are în vedere consacrarea principiului reuniunilor interguvernamentale comune.

Identificarea unor proiecte de impact, cu participare spaniolă (în infrastructură, telecomunicații, energii regenerabile), captarea interesului investitorilor spanioli, în condițiile în care Spania ocupă locul 8 în topul investitorilor din România, precum și schimbul de experiență în atragerea și gestionarea fondurilor europene se numără, de asemenea, pe agenda primului-ministru.

De asemenea, o componentă importantă a vizitei se referă la cooperarea dintre autoritățile române și cele spaniole în ceea ce privește dezvoltarea de politici de protejare a comunității românești din Spania.

Alte obiective importante al vizitei sunt reconfirmarea sprijinului Spaniei pentru aderarea României la spațiul Schengen, precum și reconfirmarea poziției autorităților spaniole de liberalizare totală a pieței muncii pentru lucrătorii români, începând cu 1 ianuarie 2014.

Tot la Madrid, Victor Ponta va avea o întrevedere și cu Alfredo Perez Rubalcaba, secretarul General al Partidului Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE).

Vizita de lucru se înscrie în procesul de relansare a dialogului politic bilateral înregistrat în 2013, data de vizita ministrului de externe spaniol Jose Manuel Garcia-Margallo, la București. 

Componenta economică a vizitei premierului în Spania este cu atât mai importantă în contextul în care schimburile comerciale bilaterale dintre România și Spania s-au multiplicat de patru ori, în ultimii 6 ani, iar volumul investițiilor de capital spaniol a crescut, în 2011, de 8 ori, raportat la nivelul din 2004 – la 31.12.2012, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Spania a fost de 2410,42 milioane Euro.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=10286

Publicat de la data iul. 21 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 mai 2019, 21:17
 

V
Precipitaţii
15°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 12°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 11 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:40
Apus: 20:46
Prognoza 25 mai 2019
Zi
 

VSV
Furtună
24°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

VSV
Predominant senin
13°C
Vânt: 0 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-05-2019 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23 mai, ora 12 – 24 mai, ora 22; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 23 mai, ora 12 – 24 mai, ora […]

Loto

Horoscop

  • 211.035 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team