Ponta: Sunt un ajutor pentru domnul Antonescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a reiterat că îl sprijină pe Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte, dar că se va „ascunde” dacă sondajele ar arăta că îi afectează acestuia campania.

„Dacă cumva – deocamdată, lucrurile nu arată aşa în sondaje, mai degrabă arată că sunt un ajutor pentru domnul Antonescu – dacă până la anul, în toamnă, voi fi o ghiulea de picior, în mod sigur mă voi ascunde, nu vin să-l trag în jos. Pe de altă parte, însă, fără PSD nu câştigă nimeni prezidenţialele. Apreciez că domnul Antonescu a vorbit de mine, nu de PSD”, a declarat premierul Victor Ponta, luni seara la RTV.

În altă ordine de idei, Guvernul va iniţia procedura de asumare a răspunderii pentru Legea restituirii proprietăţilor, a declarat  premierul Ponta.

„S-au întors colegii mei de la Strasbourg şi miercuri venim în Guvern şi ne angajăm răspunderea pentru Legea retrocedărilor. (…) Avem un proiect pe care l-am prezentat, ne-am dus cu el la Strasbourg. Aveam data de 12 aprilie dată finală. Cei de la CEDO ne-au spus că mai prelungesc cu o lună până pe 12 mai ca să vadă proiectul. S-au întors colegii mei de acolo – secretarul de stat de la Justiţie şi preşedintele de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor – cu textul final convenit cu CEDO, în aşa fel încât practic acum nu va mai exista niciun fel de argument că vom fi condamnaţi la CEDO sau că e neconstituţional. Eu vreau să angajăm răspunderea dintr-un singur motiv (…)Legi privind retrocedarea au dat toate partidele, este Legea Lupu, Legea 10 (…) Nu este corect să pară că e o problemă a USL. Este o problemă a României. Noi toţi plătim pentru ceea ce a luat statul comunist în urmă cu 70 de ani. Nu cred că este corect să mai plătim încă 70 de ani de acum încolo”, a declarat Victor Ponta, luni seara la România TV.

Premierul   a mai spus că s-a întâlnit luni cu cei propuşi pentru funcţiile de procurori şefi, cu excepţia Laurei Codruţa Kovesi, care i-a trimis planul de management.

„Am avut grijă (să mă întâlnesc – n.r.) înainte să vin la dumneavoastră, pentru că oamenii respectivi nu trebuie să stea în bătaia presei. Şi-au depus dosarele şi mâine o să le transmit către CSM”, a anunţat Victor Ponta .

Despre Laura Codruţa Kovesi, premierul a spus că i-a transmis planul de management şi documentele care trebuie transmise la Consiliul Superior al Magistraturii.

 Totodată, Victor Ponta a precizat că de când este premier nu-şi mai permite „luxul” de a avea orgolii, ci doar pe cel de a avea mândrie. Declaraţia a fost făcută în contextul în care Crin Antonescu a spus că se simte „jignit” să-l vadă pe Traian Băsescu „bătându-şi joc” de premier.

„Să ştiţi că din momentul în care am ocupat această poziţie, nu mi-am mai permis luxul de a avea orgolii. Mai am din când în când luxul de a avea mândrie, dar orgolii nu mai am. Că altfel în fiecare zi ar trebui să mă supăr pe cineva”, a declarat Victor Ponta, luni seara la România TV.

„Pe altă parte, (…) până astă seara nu m-aţi auzit criticându-l în public sau spunând ceva de rău de domnul Antonescu şi nici n-o să mă auziţi. Eu înţeleg ideea de echipă ca atunci când te superi – că să ştiţi m-am supărat şi eu de destule ori pe Crin – spui lucrul acesta în particular şi sunt convins că şi domnul Antonescu, după această perioadă în care a fost mai supărat pe mine, va înţelege cât de importantă este relaţia noastră pentru proiectul USL”, a mai spus Ponta.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a spus, luni seară, la Antena3, că se simte jignit de faptul că preşedintele Traian Băsescu ‘îşi bate joc’ de premierul Victor Ponta.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.