Proiect de cercetare științifică al Departamentului de Științe Sociale și ale Naturii din Universitatea “Hyperion”

Centrul de Cercetare Științifică al Departamentului de Științe Sociale și ale Naturii  din  Universitatea  Hyperion” – București a  obținut un grant de la  ERSTE Foundation (ERSTE Stiftung) din Austria.

Un proiect deosebit este implementat (în perioada decembrie 2012 – decembrie 2013) de Centrul de Cercetare Științifică al Departamentului de Științe Sociale și ale Naturii din Universitatea  Hyperion” – București. Proiectul este intitulat Lucky to live in the capital city? –  a space and relational approach to women’s social exclusion in Bucharest.

Proiectul – finanţat de ERSTE Foundation (ERSTE Stiftung) din Austria, este coordonat de lect.univ.dr. Alice Iancu,  directorul centrului de cercetare.

Proiectul vizează cercetarea  fenomenelor de excluziune socială a femeilor aflate în dificultate din mun. București. Femeile constituie un grup social cu riscuri specifice de excluziune socială, fiind necesare cercetări care să vizeze aceste specificităţi. Proiectul are o relevanţă crescută, în special având în vedere şi criza economică – financiară prin care trece în prezent  România, criză care poate genera noi riscuri  privind excluziunea socială a grupurilor vulnerabile.

În cadrul proiectului va fi desfăşurată o cercetare de teren în trei zone din mun. Bucureşti și cu concursul unor autorităţi locale.

     Informaţiile obţinute în urma cercetării vor fi utilizate atât pentru  documentarea academică, cât şi pentru promovarea unor recomandări de politici publice locale

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.