”Povestea unui jurnalist – Ion Marin”, la Salonul Anual de Carte de la Slobozia

Volumul ”Povestea unui jurnalist – Ion Marin” va fi lansat la Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu”, Ialomița  în cadrul Salonului Anual de Carte.

Luni, 9 octombrie, de la ora 11.00 sunteti așteptați la un eveniment emoționant care marchează un an de la plecarea în stele a reputatului jurnalist și profesor universitar Ion Marin.

 

”Cartea prezintă o serie de amintiri frumoase și interesante: copilăria, lupta pe care a dus-o pentru a studia, drumul spre jurnalism, oamenii pe care i-a cunoscut și frumoasa poveste de dragoste pe care a avut-o cu Teodora Șerban, devenită ulterior Teodora Marin.

Pentru a vedea cine au fost cei care nu l-au uitat pe Omul Ion Marin, cei care au fost de acord să spună câteva cuvinte în memoria lui, vă invit să citiți cartea Povestea unui jurnalist-Ion Marin, scrisă de Eveline Păuna.

În amintirea mea, domnul profesor, Ion Marin, va rămâne o legendă vie, un om drept, căruia nu-i era teamă să-și susțină punctele de vedere, un mentor extraordinar.

Parcă îl văd și acum… A intrat în sala de curs, îmbrăcat într-un costum elegant. Părea foarte dur și doar prin postura sa impunea respect celor din jur. Știam că este decanul nostru, urma să ne predea cursul de Dreptul comunicării. Nu a venit cu mâna goală, ne-a adus cărți. Emoționată, m-am ridicat în picioare și am întins mâna spre „Vremea șacalilor”. Mi-a spus să fac recenzia cărții, nu aveam idee ce însemna, dar am acceptat. Peste o săptămână, la curs, m-a ridicat în picioare în fața colegilor mei, mi-a mulțumit și m-a felicitat pentru „cât de frumos am scris despre cartea domniei sale”, apoi mi-a propus să scriu articole la ziarul Ultima Oră. Am primit bucuroasă această invitație. După câteva articole publicate, m-a onorat cu funcția de redactor-șef la rubrica Ultima Oră Junior.”  – Alexandra Elena CHIRA

“Primiți această carte ca pe o invitație de a descoperi povestea jurnalistului Ion Marin, dincolo de cuvintele potrivite din presă. În lupta cu timpul, fiecare poveste speră să atingă nemurirea. De câte ori veți avea în mâini acest volum, vă rog să-i aprindeți în gând o Lumină celui care a vegheat ca multe generații de ziariști să-și ascută condeiele în slujba dreptății!

V-ați retras cu eleganță, Domnule Decan, dar prea devreme! Să aveți grijă de noi! Presa are nevoie de îngeri păzitori!”  – Eveline PĂUNA

”ROMANIA 2000 și Ultima Oră îi omagiază personalitatea printr-un volum în care Eveline Păuna a strâns mărturii ale celor care l-au cunoscut și i-au fost aproape: „Povestea unui Jurnalist” Povestea unui crez și al unui profesionist care l-a slujit în cel mai dedicat mod cu putință. Până la ultima suflare…” – Amos NEWS

„Ion Marin a fost un glonţ de argint, care şi-a strãbãtut traseul într-un timp extrem de scurt şi care şi-a atins cu precizie ţinta” – Sorin Roşca Stãnescu

 

Ion Marin a scris ca redactor la „Scînteia” (1985-1989). În ziua de 22 decembrie 1989 a redactat textul prezentat la televiziune prin care “scînteiștii se deziceau de minciună” și a fost singurul care și-a semnat articolul apărut în “Scînteia Poporului”. În 1992, a devenit redactor șef adjunct la Adevărul ( fostul Scînteia) și a deținut această funcție până în ianuarie 1996, când a demisionat din toate funcțiile deținute în semn de protest față de intențiile de vânzare a ziarului.

În același an, în luna septembrie, re-lansează cotidianul ”Ultima Oră”, publicație alături de care avea să rămână cu trupul și cu sufletul până în ultima clipă a vieții sale.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.