Poziţia Casei Albe pentru summitul NATO şi cel cu Vladimir Putin

La summitul NATO de săptămâna viitoare, preşedintele american Donald Trump urmează să le spună aliaţilor că Statele Unite nu sunt dispuse să fie exploatate financiar.

„Ceea ce va face preşedintele va fi să meargă la aceste întâlniri cu mentalitatea de a proteja poporul american, de a fi alături de partenerii şi aliaţii noştri – dar, aşa cum a mai spus de multe ori, America este considerată adesea puşculiţa lumii. Iar asta trebuie să înceteze”, a declarat marţi presei Hogan Gidley, purtător de cuvânt al Casei Albe.

Într-o discuţie cu jurnaliştii, în timp ce Trump se îndrepta spre Virginia de Vest, Gidley a reafirmat şi poziţia preşedinţiei americane înaintea summitului cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, din 16 iunie: „Nu recunoaştem deloc încercările Rusiei de a anexa Crimeea”, a spus purtătorul de cuvânt.

Solicitat să comenteze un raport al unei comisii a Senatului SUA care conchide că Rusia l-a ajutat pe Trump să câştige alegerile din 2016, Gidley a reamintit că „preşedintele a fost foarte clar şi a spus de multe ori că simte că ruşii s-au amestecat în alegeri”.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.