PPDD: Solicităm demisia cetățeanului Băsescu din funcția de președinte

PPDD a dat luni publicității un comunicat de presă în care solicită demisia din funcție a președintelui Traian Băsescu, pe care îl acuză de „atac de Les Majeste” la adresa României.

„Partidul Poporului – Dan Diaconescu protestează vehement şi condamnă atitudinea sfidătoare la adresa poporului român a lui Traian Băsescu, printr-o nouă şi grosolană încălcare a unor capitole foarte importante din Constituţia României, care se referă la integritatea şi suveranitatea statului, dar şi o minimă cunoaştere a simbolurilor de demnitate ale României”, se arată în comunicat.

Supărarea formațiunii lui Dan Diaconescu pe Traian Băsescu este generată pe de o parte de gafa Administrației Prezidențiale de a adresa urări de „La mulți ani” pentru Ziua Imnului cu o lună mai devreme și, pe de altă parte, de tolerarea de către președinte a arborării steagului secuiesc pe unele primării din Covasna.

„Pe data de 29.06.2013, Traian Băsescu a adresat felicitări românilor, cu ocazia Zilei Imnului Național. Numai că a încurcat datele. Potrivit Legii nr. 99/1998, Ziua Imnului Național se sărbătoreşte pe 29 iulie, adică peste exact…o lună! Deşi ar fi trebuit să reţină data de 29 iulie, pentru că anul trecut a fost ziua în care s-a organizat referendumul pentru demiterea sa. Dacă Preşedintele românilor nu are habar de Imnul Naţional, în schimb minoritatea maghiară își ştie foarte bine interesul faţă de inventatele simboluri naţionale ale inexistentului Ţinut Secuiesc. Pe nu mai puțin de 9 primării şi în pieţele centrale din localitățile județului Covasna, sfidând o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, este arborat ’Drapelul secuiesc’. Mai mult, primarul din Tg. Secuiesc, Raduly Robert Kalman, declara că nu va da jos ’steagul’, înainte de a da fiecărui cetățean maghiar o asemenea bucată de pânză, pe care să o amplaseze pe propria locuință!! Faţă de această situaţie, Traian Băsescu nu a avut nici un fel de poziţie”, se spune în comunicatul Partidului Poporului – Dan Diaconescu.

În context PPDD întreabă dacă mai este Traian Băsescu președintele României, „atâta vreme cât, după cum se vede, îi sunt străine reperele istorice ale poporului nostru”.

„Solicităm demisia imediată a cetățeanului Traian Băsescu din funcția de președinte al României, funcție pe care, așa cum ne demonstrează din nou, nu a meritat-o niciodată!”, se încheie comunicatul.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.