Remus Cernea: Nu înseamnă că eşti homosexual dacă aperi drepturile homosexualilor

Deputatul independent Remus Cernea se consideră pe rând homosexual, femeie sau evreu. Şi asta, spune el, pentru a apăra drepturile minorităților discriminate în societatea românească.

„Am apărat drepturile minorităţilor indiferent de ce fel au fost acestea, minorităţi religioase, minorităţi sexuale, minorităţi naţionale. O voi face şi în continuare. A te implica în astfel de cazuri nu înseamnă neapărat că dacă aperi drepturile femeilor eşti femeie, nu înseamnă că dacă aperi drepturile homosexualilor eşti homosexual, nu înseamnă că dacă aperi drepturile maghiarilor, drepturile evreilor, drepturile romilor, aparţii acelei etnii”, a declarat Cernea.

Totodată, deputatul a explicat că se simte parte a tuturor comunităților discriminate.

”Însă, implicându-mă în astfel de cauze, mă simt parte a tuturor comunităţilor discriminate din România şi de pretutindeni, astfel că da, mă consider homosexual, în egală măsură cu a mă considera femeie, în egală măsură cu a mă considera evreu, în egală măsură cu a mă considera rom, maghiar, membru al unei comunităţi religioase minoritare. Asta în ciuda faptului că de regulă fac parte din grupuri dominante în societatea noastră, şi anume bărbat, rasă albă caucaziană, heterosexual şi etnic român”, a precizat Cernea.

În același timp, Remus Cernea a ținut să precizeze să dorește să obțină susținere din partea parlamentarilor pentru a depune inițiativa legislativă care va recunoaște din punct de vedere legal parteneriatul civil, oricare ar fi orientarea sexuală..

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.