Premierul chinez, Li Keqiang: Vedem între România şi China un potenţial uriaş de colaborare

Li Keqiang, aflat în vizită oficială la București, a susținut un discurs în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. În debutul discursului din plenul Parlamentului, șeful Executivului de la Beijing a mărturisit că se simte în România ca acasă.

Principalele declaraţii:
De cand am iesit din avion, am vazut ca este vremea senina, dar si primavara. Guvernul tarii dvs. ne-au primit foarte calduros, pe mine si pe delegatia mea si a transformat aceasta iarna intr-o vreme frumoasa, ca primavara.

Cand pun piciorul pe aceste meleaguri, sunt surprins de o noua infatisare si mari schimbari, si mai ales, dupa criza financiara, in contextul crizei datoriilor europene, Romania a manifestat intelepciune si harniciune, ca un tigru economic.
China a devenit cel mai mare partener economic al Romaniei, in Asia.China a ales Romania ca un pilon al colaborarii cu Europa de Est si cu Uniunea Europeana. Vedem intre Romania si China un potential urias de colaborare
Sa pregatim pentru sarbatorirea a 65 de la stabilirea a 65 de ani de relatii diplomatice intre China si Romania.

China vrea sa dezvolte comertul cu Romania, sa micoreze dezechilibrul comercial dintre cele doua tari.
China va importa din Romania 5000 de vite si in anii viitori va importa carne de vita. Cele doua tari vor construi impreuna parcuri economice.
In Romania exista multe proiecte de instrastructura, are nevoie de fonduri, iar in China avem instalatii, iar tehnologia este sigura, cu o calitatea mare si preturi mai mici.

România are resurse bogate, forţă de muncă de înaltă calitate, având o bază industrială şi agricolă solidă. China are o piaţă mare, de 1,3 miliarde de locuitori, cu ramuri producătoare avansate şi o capacitate de realizare a proiectelor din domeniul infrastucturii. China şi România au economii complementare.

 

Guvernul ţării dvs. ne-a primit foarte călduros pe mine şi delegaţia mea, a făcut aranjamente speciale pentru delegaţia noastră şi a transformat această iarnă într-o vreme frumoasă ca şi primăvara.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.