Premierul Ponta: Alegerile prezidenţiale, undeva în noiembrie

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, în cadrul unei emisiuni televizate, că alegerile prezidențiale se vor organiza „undeva în luna noiembrie”.

„A fost un subiect pe care l-am discutat astăzi informal, mâine o să luăm o decizie. Undeva în luna noiembrie, în așa fel încât noul președinte să poată intra, imediat ce expiră, pe 21 decembrie, mandatul domnului Băsescu”, a afirmat Ponta, la Antena 3, întrebat dacă a fost stabilită data alegerilor prezidențiale.

În continuare, premierul   a mai precizat că comisiile parlamentare se vor reuni în perioada următoare pentru a revota proiectele de legi retrimise de către preşedintele Traian Băsescu, iar acesta va fi obligat să le semneze.

„Am discutat astăzi şi imediat, deşi e în vacanţă Parlamentul, comisiile se vor reuni, vom revota toate aceste legi. Nu mai poate să le mai…trebuie să le semneze în maxim 10 zile după ce sunt revotate. Probabil că va face din nou circul ăla pe care l-a făcut, semnează la 12 noaptea… o chestie de copil cu probleme, nu om serios… (…) Guvernul a avut un proiect de lege care a fost votat de Parlament şi care, sigur, nu interzice străinilor să cumpere, că n-avem voie, dar pune nişte condiţii, de preempţiune, în aşa fel încât, practic, se ajunge mai greu la cumpărarea de către… Doar dacă românii, vecini, cei care…Ce a făcut Traian Băsescu? A refuzat să promulge această lege. Deci, practic, astă seară, noi când vorbim, orice străin se duce mâine şi cumpără, nimic nu-l împiedică. Sper că nu este un interes privat. Cred că a făcut-o din dorinţa de a ne face rău. De asemenea, anul trecut am adoptat legea pentru eşalonarea subvenţiilor pentru energie verde. Băsescu a respins această lege. Eu nu ştiu dacă are şi un interes privat, dacă în afară de terenuri, şi-o fi cumpărat şi eoliene. E posibil, o să aflăm la un moment dat”, a declarat Ponta .

Printre altele, liderul PSD  crede că PNL și PSD ar putea obține un scor mai bun la alegerile europarlamentare mergând pe liste separate.

„La europarlamentare, conform și calculelor colegilor liberali și ai noștri, vom lua mai mult fiecare, fiind vorba de alegeri europarlamentare, mergând pe familia sa politică putem să luăm chiar mai multe voturi decât împreună”, a spus Ponta.

Premierul a explicat totodată şi că acciza la carburanţi va trebui majorată din luna aprilie pentru că amânarea acestei creşteri va afecta negativ bugetul.

„Cred că rămâne să se aplice de la 1 aprilie, pentru că, dacă nu se aplică, atunci trebuie să renunţăm la altceva, la reducerea CAS (…) Cred că e o soluţie care afectează pe destul de puţini oameni şi pe care o putem folosi pentru a face bine în sănătate, educaţie, autostrăzi”, a anunţat Ponta.

În altă ordine de idei, premierul  a argumentat că nu s-a întâlnit cu asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, deoarece avea programată o vizită privată de trei zile în Italia.Ponta a spus s-a întâlnit cu liderul partidului de guvernământ italian.

„În primul şi în primul rând, aveam programată dinainte de Anul Nou o vizită privată în Italia. Am fost, deci, în Italia cu soţia mea, ocazie cu care însă m-am întâlnit şi cu omologul meu, liderul partidului de guvernământ din Italia, pentru că, peste fix o lună, la Roma, va fi Congresul Partidului Socialiştilor Europeni în care se desemnează candidatul pentru Comisia Europeană, pentru preşedintele Comisiei Europene”, a spus Ponta, la Antena3.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.