Premierul Ponta: Viitorul preşedinte trebuie să aducă linişte în societate

Premierul Victor Ponta a afirmat luni dimineață, în debutul ședinței conducerii PSD, că viitorul președinte al României va trebui să fie cineva care să asigure pacea și liniștea în societate, „nu ca Traian Băsescu”.

Aflat într-o emisiune la B1 TV și rugat să comenteze subiectul, președintele a reacționat. „Pace, linişte… Aţi văzut hoţ care să fure cu zgomot? Sau ce hoţ îţi aprinde becul şi deschide difuzorul atunci când îţi fură?”, a spus Băsescu, adăugând că nu trebuie ca viitorul președinte să preia „modelul iliescian”. „Eu cred că viitorul preşedinte trebuie să fie un preşedinte intransigent cu partidele, chiar şi cu propriul lui partid (…) Nu cred că garantarea liniştii este atributul viitorului preşedinte, ci continuarea procesului de reformă care nu se face în linişte”, a mai spus Traian Băsescu.

„Gândiți-vă că majoritatea actuală are toate premisele să funcționeze până în 2016”, a arătat președintele, precizând că nu se referă neapărat la o majoritate USL, ci la o majoritate în jurul PSD. „O majoritate în jurul celui mai mare partid probabil că se va forma oricum. Or imaginiți-vă un președinte care să fie dominat de acest partid și ce se poate întâmpla”, a punctat Băsescu.

Întrebat dacă printre posibilii prezidențiabili  se numără și Crin Antonescu, Băsescu a spus că acesta este „de dreapta, dar într-o alianță de stânga”. „N-aș vrea să-l nedreptățesc pe Victor Ponta (…) Nici Antonescu nu-i mai breaz din punct de vedere al normelor democratice”, a mai spus Băsescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.