Obiectivele PSD pentru 2014

Social-democrații au întocmit o listă cu obiectivele pe care le au în 2014. Printre altele, social democraţii îşi doresc destructurarea „regimului Băsescu” și aducerea la conducerea țării a unui președinte care să fie un ”pacificator”.

„Ne propunem să dărâmăm cărămidă cu cărămidă ce a rămas din regimul politic Traian Băsescu — în 2014, se încheie 10 ani de distrugere a României, de minciună, dezbinare, sărăcie, izolare internațională și persecuție sistematică a adversarilor politici. Regimul Traian Băsescu este un sistem bazat pe o propagandă tipică legionarilor și metode de persecuție ale comuniștilor din anii 50 cu un ‘dictator’ paranoic, susținut de o gașcă de impostori și adulatori dependenți de bani și funcții publice. (…) singurul adversar ireconciliabil al acestui regim a fost mereu PSD, (…) de a cărei forță politică și electorală i-a fost mereu frică lui Traian Băsescu. (…) Știe foarte clar că noi putem nu doar să îl înlocuim, dar să avem grijă ca mecanismele sale anti-democratice și anti-naționale, construite timp de 10 ani, să înceteze să funcționeze. Pentru acest obiectiv național și politic trebuie să colaborăm onest cu toate partidele democratice din țară — în special cu aliații noștri: UNPR, PC și PNL! USL s-a format ca adversar natural al regimului Băsescu și trebuie să nu abandoneze acest obiectiv”, se arată în document.

Social democraţii mai vorbesc despre „dezvoltarea unor domenii ca sănătate, educație, dar și cultură și sport, prin programe naționale și prin intermediul descentralizării administrative.

„Să ajutăm la dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova și la integrarea sa europeană, fără a folosi Moldova ca temă egoistă de campanie electorală internă. Să fim implicați în mod activ în luarea deciziilor, respectați și ascultați în Uniunea Europeană, pentru a schimba modelul actual de ‘delatori servili și umili’, (de tip Macovei). Să păstrăm transparența utilizării banilor publici, să combatem evaziunea fiscală și să milităm fără oboseală pentru ca justiția să-i tragă la răspundere pe toți cei care au devalizat Hidroelectrica, Poșta Română, CNAS, ANAF, pe cei care au realizat retrocedări ilegale și delapidări de fonduri europene. Să-i apărăm cu toată determinarea pe cei persecutați strict din motive politice de regimul Băsescu. (…) În 2014, trebuie să îndeplinim dorința majorității covârșitoare a românilor de a avea, la finalul anului, un președinte de care să nu ne mai fie rușine, precum cel actual!(…) Președintele să nu mai folosească frică și șantajul pentru a-și impune deciziile; să nu-și mai folosească funcția pentru a-și îmbogăți familia, a-și răsplăti slugile incompetente cu funcții de consilieri și a construi partide nedemocratice pentru favorite și favoriți; să nu mai pună mereu povara crizelor pe umerii românilor în timp ce camarila sa continuă să se îmbuibe din bani publici; să nu mai folosească banii și funcțiile publice pentru stimularea și răsplata adulatorilor săi oficiali din media, să sprijine și să respecte activitatea constituțională și legală a Guvernului, a Parlamentului și a aleșilor locali și să construiască împreună cu aceștia un sistem public performant și onest”, constituie alte deziderate ale guvernării, arată Victor Ponta.

Referitor la profilul noului șef al statului, PSD doreşte „să nu mai considere că justiția, serviciile de informații sau Curtea Constituțională sunt instituții ce trebuie controlate politic, de folosit în bătăliile politice și în distrugerea adversarilor săi, să ne reprezinte cu demnitate în Europa și în lume, nu ca un ‘arendaș’ gata să-și chinuie și abuzeze țăranii de pe moșie doar ca să intre în grațiile stăpânului, să aprecieze și respecte simbolurile și valorile noastre naționale și să ne unească la greu și la bine, să fie capabil de dialog și toleranța față de cei care au alte opinii sau obiective decât el însuși”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.