”Wild Carpathia”, documentarul despre România – cel mai vizionat program difuzat de Travel Channel în cei 26 de ani de la lansarea acestei televiziuni!

În aceste zile când media britanică se străduiește să îi prezinte pe români ca pe niște invadatori veniți dintr-o lume subdezvoltată e bine să le contrapunem opiniile celui mai informat jurnalist despre țara noastră. Este vorba despre realizatorul Charlie Ottley care lucrează pentru Travel Channel și a călătorit în nenumărate țări ale lumii. La insistențele unui prieten, după cum declară, a ajuns și în România și a realizat documentarul ”Wild Carpathia”, difuzat într-o serie de 3 episoade cu o durată de 60 de minute fiecare. În cele trei părți intitulate ”Transilvania”, ”De la munți la mare” și ”Wild forever”, Charlie Ottley prezintă România în lung și în lat, de la istoria locurilor, la tulburătoare peisaje din Delta Dunării, din nordul Moldovei, de pe litoral și de la Porțile de Fier, arătându-ne o țară pe care nu o cunoaștem mulți dintre noi și pe care unii dintre cineaștii noștri se străduiesc s-o arate în culorile cele mai sumbre.

În documentarele lui Ottley apare în repetate rânduri și Prințul Charles, un alt mare îndrăgostit de minunile din România care face tot ce îi stă în putință spre a conserva valorile eterne ale țării noastre. Și acum bomba ce ar putea să pară multora, nu doar englezilor îndoctrinați de o presă manipulatoare, ci și multor români, greu de crezut: documentarul ”Wild Carpathia” a devenit un fenomen internațional și cel mai vizionat program difuzat de Travel Channel în cei 26 de ani de la lansarea acestei televiziuni.

Desigur, prezența Prințului Charles își are rolul său în privința acestei audiențe colosale și nu întâmplător putem spune despre Alteța Sa Regală că este cel mai mare ambasador nu doar cultural al României în lume, iar realizatorul acestui document de răsunet pentru România spune, la rândul său, dând o replică bazată pe realități concetățenilor săi, și nu doar lor: ”nu există nici o legătură între prejudecățile despre România și realitatea în sine. Străinii nu au nici cea mai mică idee despre ce înseamnă această țară și ar trebui să vină aici ca să vadă cu ochii lor”.

Îndemnul acesta este cât se poate de valabil și pentru destui dintre noi. Până când ne hotărâm să ne cunoaștem țara mai bine, putem urmări în continuare documentarul ”Wild Carpathia” când se redifuzează pe Travel Channel, cu precizarea că au fost traduse în 19 limbi și sunt difuzate în afară de România în 120 de țări.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.