Premierul Tudose, eternul supărat: În fiecare an jucăm în același film – cu manualele și cu vaccinurile

Premierul Mihai Tudose l-a criticat, joi, în deschiderea ședinței de Guvern, pe ministrul Sănătății, Florian Bodog, pentru modul „lent” în care se desfășoară procedura de achiziție a vaccinului antigripal și i-a cerut acestuia să ia măsuri contra celor responsabili.

„Domnule ministru Bodog, vaccinările antigripale?”, l-a întrebat prim-ministrul pe ministrul Sănătății.

„Vaccinurile antigripale sunt în procedură de achiziție”, a răspuns Bodog, care a fost întrerupt de Tudose cu o nouă întrebare: „Cu câte tulpini domnule ministru? Am înțeles că sunt vaccinuri cu trei tulpini și unele cu patru tulpini”.

„Este vaccinul care a fost recomandat de către Institutul Național de Sănătate Publică. (…) Cred că trei tulpini. Deci, este în procedură de achiziție. Pentru persoanele care se găsesc internate în spital va fi prima tranșă de vaccinuri, (…) la sfârșitul acestei luni. Vaccinarea pentru antigripal începe la mijlocul lunii octombrie, sfârșitul lunii octombrie, așa este recomandarea venită de la OMS”, a explicat ministrul Sănătății.

Întrebat de prim-ministru dacă până la finalul lunii septembrie vor ajunge în România stocurile de vaccin antigripal, Bodog a precizat: „Doar pentru persoanele la risc, pentru celelalte urmează ca la sfârșitul lunii octombrie să se încheie procedura”.

„Am trimis deja Corpul de control pe Direcția de Sănătate Publică pentru a verifica care a fost motivul și cine este răspunzător și voi lua măsuri”, a completat ministrul Sănătății.

„Nu vreți controlul să vină după ce oamenii ăia nu mai lucrează la noi? Că eu știu că, din martie, puteau să-și dea seama că vine octombrie”, a afirmat Tudose.

Bodog a încercat să explice că respectivii responsabili sunt funcționari publici, dar premierul l-a oprit: „Am înțeles, hai să ne dea în judecată, hai să ne asumăm și lucrul acesta domnule ministru”.

„Nu se poate ca din cauza la doi funcționari care încep procedura în septembrie pentru octombrie să sufere o țară întreagă, nu se poate domnule ministru, nu se poate așa ceva. Dați-i în judecată, așa funcționari publici cum sunt. Domnule ministru Bodog, chiar nu se poate așa ceva. În fiecare an jucăm în același film — cu manualele și cu vaccinurile. Începe licitația în ziua în care trebuia distribuția. De ce? Ca să o facem pe urgență, ca să ia altcineva? Păi, de câte ori trebuie să o pățim? (…) Și poate faceți și o sesizare la organele competente ca să vadă”, a încheiat premierul.

CITEȘTE ȘI:

Tudose: Alocăm primii bani pentru reparații după furtuni; Shhaideh: 36 de milioane de lei pentru 10 județe

Tudose: Dimineață am aflat că naționalizăm banii universităților; Mișa: Este o știre falsă

Ajutoare pentru județele din vest afectate de furtună și trecerea Institutului Cantacuzino la MApN-pe ordinea de zi a Guvernului

 

Sursa: AGERPRES

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.