Premierul turc calcă totul în picioare pentru construcția de autostrăzi

Premirul turc Tayyip Erdogan a afirmat că ar demola chiar o moschee în favoarea unui proiect de construcții și a respins protestele ecologiștilor față de ambițioasele sale planuri de construcție, calificându-le ca „acte de banditism”.

Într-un discurs, comentând criticile privind impactul pe care l-ar avea asupra mediului un proiect de construire unui al treilea pod peste Bosfor, Erdogan a declarat că „orice poate fi sacrificat pentru șosele”.

„Chiar dacă s-ar afla o moschee în fața unei șosele, am demola moscheea și am reconstrui-o în altă parte”, a adăugat Erdogan, vorbind și despre planurile privind construirea unei șosele prin campusul Middle East Technical University, din Ankara, care declanșaseră ample proteste ale ecologiștilor, care declară că sute de copaci ar trebui tăiați pentru continuarea construcției autostrăzii.

Erdogan și-a catalogat opozanții drept „bandiți necivilizați” și i-a acuzat pe aceștia că nu împărtășesc valorile societății turce.

„Nu ne vom opri deoarece cineva ne cere acest lucru. Bandiții obișnuiau să blocheze șosele în trecut, acum bandiții moderni blochează șosele”, a mai precizat premierul Erdogan.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.